Teini pilkkasi opettajan viiksiä "samanlaisiksi kuin pedofiililla" – sai iskun kasvoihinsa: "Nyt sinä et naura"

1:38
Videolla kerrotaan sokeasta opiskelijasta, joka ryhtyi oikeustoimiin.

13-vuotias poika oli sanonut opettajalle, että tällä oli samanlaiset viikset kuin pedofiililla. Aiheesta uutisoi muun muassa 7 News -sivusto.

Uusiseelantilainen opettaja sai oikeudelta moitteet sen jälkeen, kun oli lyönyt häntä nimitellyttä oppilasta. Poika oli sanonut, että opettajalla oli ”samanlaiset viikset kuin pedofiililla”.

Tapaus sattui helmikuussa 2018. Miespuolinen opettaja oli motannut 13-vuotiasta poikaa rugby-pelin jälkeen. Asiasta kertoo tiistaina julkaistu viranomaislausunto. Koulun ja asianosaisten nimet on määritetty salaisiksi.

Teini pilkkasi opettajan viiksiä

Kun opettaja oli tullut pois kentältä, oppilas oli nimittänyt hänen viiksiään "samanlaisiksi kuin pedofiililla". Opettaja oli kysynyt, halusiko oppilas iskun vasten kasvoja.

Oppilas oli vastannut poskeaan osoittaen: "Jep, juuri tähän."

Oppilas kertoo luulleensa, että opettaja oli vitsaillut lyömisestä. Ennen välikohtausta heillä oli ilmeisesti ollut leikkimielistä nujakointia.

Opettaja kuitenkin todella mottasi häntä oikealle poskelle.

Lausunnon mukaan opettaja oli ensin lähtenyt pois ja palannut sitten takaisin.

”Nyt sinä et naura”, hänen kerrottiin sanoneen.

Opettaja myönsi lyöneensä

Opettaja tunnusti tekonsa. Välikohtauksen jälkeen hän kirjoitti oppilaalle kirjeen, jossa hän otti vastuun teostaan ja ilmaisi katuvansa sitä. Opettaja myös lahjoitti 500 dollaria hyväntekeväisyyteen. Hän kertoi hakeneensa apua lakiasioiden hoitoon ja tunteiden käsittelyyn.

Opettaja kertoi olleensa turhautunut siitä, että oppilas oli jatkanut naljailua hänen viiksistään. Hän oli järkyttynyt pedofiilinimittelystä.

Opettajalla on myös lääkitys masennukseen ja ahdistukseen. Hänen mukaansa lyönti oli ”paradoksaalinen reaktio” sen jälkeen, kun hänelle oli määrätty lääkitys stressiin. Hän lakkasi käyttämästä kyseistä lääkettä sen jälkeen, kun oli tajunnut, miten se voisi mahdollisesti vaikuttaa häneen.

Ankarat moitteet

Oikeus tuomitsi opettajan teon ja moitti tätä ankarasti. Viranomaisten mielestä hänen käytöstään ei voinut millään tavalla hyväksyä ja se oli huonoa esimerkkiä muille lapsille. Lisäksi oppilaalle olisi voinut koitua vakavia fyysisiä seuraamuksia.

– On vakava asia lyödä lasta päähän. Ymmärrämme, että vastaaja oli loukkaantunut opiskelijan sanoista, mutta koska oppilas ei voi kostaa tällaista toiselle samalla tavalla, ei voi opettajakaan, tuomiossa todettiin.

Tuomioistuimessa oltiin kuitenkin tyytyväisiä siihen, että opettaja oli ryhtynyt toimiin tapauksen jälkeen.

Tuomioistuin arvosteli opettajan tekoa ankarasti. Oikeudessa määrättiin, että seuraavan kahden vuoden aikana hänen pitäisi kertoa tuomiostaan kaikille tuleville työnantajilleen. Vuoden ajan hän joutuu myös olemaan kollegan mentoroitavana. Lisäksi hän sai maksettavakseen 3 397 dollarin korvaukset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja