15-vuotias juhli syntymäpäiviään sateenkaarikakulla – koulu antoi kenkää "vääränlaisten elämäntapojen" takia

2:02
Zoe syntyi vuonna 1974 Exeterissä, Englannissa. Hän tosin uskalsi puhua naiseudestaan ääneen vasta vuosikymmenten kuluttua. – Luulin, että kaikki haluavat salaa olla joku muu. Että kaikilla on salainen elämä, transnainen Zoe sanoo nyt.

Yhdysvaltalaiskoulu erotti sateenkaarikakun kanssa poseeranneen oppilaansa "elämäntaparikkeiden" vuoksi. Päätöstä arvostellaan törkeänä.

Kristittyjä arvoja edustava koulu erotti oppilaansa sateenkaarikakun takia. Yhdysvaltalaiskoulu sai tietää, että 15-vuotias nuori oli tilannut syntymäpäivilleen kakun sateenkaaren väreissä. Tästä seurasi erotus, kertoo Courier Journal.

Julkaisi kuvan juhlista, joissa oli sateenkaarikakku

Äiti Kimberly Alford kertoo, että perhe sai koulusta sähköpostin, jossa koulun johtaja ilmoitti nuoren olevan välittömästi erotettu koulusta. Äidin mukaan yhtenä syynä mainittiin sosiaalisen median julkaisu.

Kimberly oli hiljattain julkaissut kuvan, jossa hänen tyttärensä juhlii syntymäpäiväänsä ravintolassa sateenkaarikakun kanssa. Tytöllä oli kuvassa myös yllään sateenkaariraitainen pusero. Joku oli jakanut kuvan koululle.

Sateenkaarilippua käytetään usein "sateenkaarikansan", siis seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen, tunnuksena ja se on tuttu näky esimerkiksi Pride-kulkueista.

Kuvassa Kimberlyn tytär. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Ongelmana "elämäntaparikkeet"

Koulun mukaan Kimberlyn tytär on jo kahden vuoden ajan tehnyt "elämäntaparikkeitä", jotka eivät sovi koulun "moraaliin". Koulun ohjekirja toteaa avoimesti, että esimerkiksi "homoseksuaalinen suuntaus" on vastoin koulun opettamaa elämäntapaa.

Kimberlyn mukaan hänen tyttärensä ei edes edusta seksuaali- tai sukupuolivähemmistöä, ja tilasi kakun siksi, että pitää siitä. Kakkua kuvattiin ravintolassa "moniväriseksi".

"Hän ei ole tehnyt mitään väärää"

Kimberly kertoo, että hänen tyttärensä on urheilullinen "poikatyttö", mutta lokakuusta 2019 lähtien hänellä ei ole ollut ongelmia arvosanojen tai koulun säännösten suhteen. Äiti myös huomauttaa, etteivät sateenkaaren värit kuvassa merkitse mitään.

– Hän ei ole tehnyt mitään väärää, äiti toteaa.

Kimberly kertoo valittaneensa päätöksestä, mutta kertoo koulun johtajan todenneen, että kakusta olisi pitänyt kieltäytyä.

Sateenkaari esiintyy myös Raamatussa

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä edustavan organisaaton johtaja Chris Hartman pitää koulun toimintaa törkeänä. Hän huomauttaa, ettei sateenkaari edusta pelkästään LGBTQ-liikettä; sateenkaari esiintyy myös Raamatussa esimerkiksi jakeessa, jossa Jumala asettaa sateenkaaren taivaalle merkiksi vedenpaisumuksen loppumisesta.

– Joten ajatus siitä, että he erottaisivat jonkun pelkästään sateenkaaren esittelemisen vuoksi, on naurettava, Hartman sanoo.

Näin koulu vastaa

Koulun mukaan ongelma ei ollut pelkästään kakku, vaan 15-vuotiaan muu toiminta, joka on aiemmin rikkonut koulun sääntöjä. Koulun mukaan sen käyttämä säännöstö on samankaltainen kuin alueen muiden kristittyjen koulujen.

– Kaikki perheet ja oppilaat tietävät, että heiltä odotetaan tiettyjä asioita, joita heidän pitää noudattaa. Yritämme aina tehdä yhteistyötä perheiden kanssa pitkäjänteisesti, koulun johtaja Bruce Jacobson kommentoi.

"Uskomukset, joita he nyt tyrkyttävät, ovat hyvin tuomitsevia"

Äiti Kimberlyn mukaan tytär käy nyt julkista valtion koulua, vaikka muutos onkin ollut stressaava.

– Koen, että (kristityllä) koululla oli häneen positiivinen vaikutus, mutta tunnen, että uskomukset, joita he nyt tyrkyttävät, ovat hyvin tuomitsevia. En halunnut tätä tyttärelleni, Kimberly sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja