Teini käännytettiin pois koulun juhlista – onko tämä asu mielestäsi sopimaton?

Teinin tyylikäs jumpsuit-haalari ei kelvannut koulun tanssiaisiin, kertovat yhdysvaltalaismediat. Perhe toivoo, että puolimuodollisten tapahtumien pukukoodia muutettaisiin modernimpaan suuntaan.

Floridalainen Darcy Krueger, 17, sai kokea karvaan pettymyksen, kun häntä ei päästetty lukion alkamisen kunniaksi järjestettyihin tansseihin. Järjestäjän mielestä teinin tyylikäs mutta rento asukokonaisuus ei sopinut opiskelijoiden kotiinpaluujuhliin.

Lahkeet eivät sopineet tyttöjen pukukoodiin

Darcy oli pistänyt jalkaansa tekojalokivin koristellut korkokengät, kaulaansa niihin sopivan kaulakorun sekä laittanut hiuksensa viimeisen päälle. Teini ei kuitenkaan ollut löytänyt täydellistä mekkoa, joten hän päätyi pukemaan ylleen mustan jumpsuit-haalarin, jollaisen jo omisti.

Juhlapaikalle päästyään Darcy sai yllätyksekseen kuulla, ettei häntä päästettäisi tansseihin, koska hänellä ei ollut päällään mekkoa.

– Heti, kun hän (tapahtumasuunnittelija) näki housuni, hän lähetti minut pois, Darcy kertoo CNN-uutiskanavalle.

Kotiinpaluujuhlien pukukoodissa tyttöjä vaadittiin pukeutumaan mekkoon, ei housuihin. Darcyn äidin, Melissan, näkemyksen mukaan pukukoodissa kuitenkin painotettiin vaatimattomuutta sekä siveellisyyttä. Kruegerit eivät olleet kuvitelleet, että yksinkertainen ja siisti jumpsuit olisi sopimaton tanssiaisiin.

”Miksei tyttö voi pukeutua johonkin muuhun kuin mekkoon?”


Valokuvaaja Jennie Ellis lupasi ottaa Darcysta kuvat ilmaiseksi, koska teini oli joutunut pettymään pahasti. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Tapahtuman järjestäjä kertoo CNN:lle, että naispuolisia juhlijoita vaadittiin pukeutumaan puolimuodollisesti riittävän pitkiin ja peittäviin mekkoihin. Miesosallistujien haluttiin pukevan päälleen puvun housut, kauluspaidan ja solmion.

Melissa Kruegerin mukaan pukukoodin rajat paukkuivat monien oppilaiden kohdalla. Hämmentynyt äiti ei voi ymmärtää, miksi juuri hänen tytärtään ei päästetty juhliin.

– Emme yrittäneet venyttää tai rikkoa sääntöjä, Melissa-äiti toteaa.

Darcylle annettiin mahdollisuus päästä juhliin, jos hän vaihtaisi asuaan. Teiniltä meni kuitenkin maku tansseista, eikä hän halunnut antaa tukeaan jäykälle pukukoodille.

Toiveissa nykyaikaisemmat pukukoodit

Perhe sai takaisin 50 dollaria, jotka he olivat maksaneet tanssiaislipusta, mutta tyytyväisyyttä hyvitys ei tuonut.

– Suurempi kysymys on, miksei tyttö voi pukeutua johonkin muuhun kuin mekkoon? Tämä ei ole Pieni talo preerialla -ohjelma, Melissa sanoo.

Pientä iloa tuo se, että paikallinen valokuvaaja Jennie Ellis lupasi ottaa kuvat Darcysta ilmaiseksi tapahtuneen vuoksi. Upeat kuvat todistavat, että teinin asukokonaisuus oli tyylikäs moni Facebookissa asiaa kommentoinut toteaa. Darcy äiteineen toivoo, että mekkoa naisilta vaativia pukukoodeja muutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja