Koulu aikoo kieltää hameet kokonaan, jotta miesopettajat eivät tuntisi oloaan ikäväksi: "Helmojen pituus ei ole enää ongelma"

Yhdysvalloissa San Diegossa katolinen yläkoulu haluaa kieltää tyttöjen hameet, jotta miespuoliset opettajat ja oppilaat eivät häiriinny. Tapauksesta kertovat muiden muassa NBC San Diego sekä Yahoo Lifestyle.

Amerikkalainen yksityiskoulu Cathedral Catholic High School on aiheuttanut kohun uusilla säännöillään, jotka kieltävät yläkouluikäisiä oppilaita käyttämästä hameita.

Koulu perustelee linjaustaan sillä, että naispuolisten oppilaiden ja opettajien lyhythelmaiset hameet ovat saaneet miespuoliset opettajat ja henkilökunnan muut jäsenet tuntemaan olonsa epämukaviksi. Lisäksi katolinen koulu haluaa kannustaa oppilaitaan säädyllisyyteen sekä vähentää painetta pröystäillä vaatteilla.

Hameiden sijaan koulun pukukoodi edellyttää vastedes housujen, caprien tai shortsien pitämistä oli sukupuoli mikä tahansa.

”Käskekää poikia pitää katseensa ylhäällä”

Vastauksena uusille vaatelinjauksille oppilaat loivat addressin, joka keräsi vain muutamassa päivässä liki 3000 allekirjoitusta. Hameitaan puolustavat oppilaat järjestivät rauhanomaisen protestin koululla muutama päivä uuden pukukoodin ilmoittamisen jälkeen.

Koulun uutta pukukoodia vastustavat perustelevat kantaansa yksilönvapaudella, asian ratkaisemisella dialogin avulla sekä sillä, että ongelmat eivät ole hameiden helmoissa vaan miesten katseissa.


Oppilaat protestoivat koulun uutta pukukoodia vastaan. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

– Käskekää poikia pitää katseensa ylhäällä, jotta tällaista hiton ongelmaa ei olisi, kirjoittaa eräs addressiin osallistunut mies.

– Ehkä henkilökunta tarvitsee koulutusta asenteidensa tarkastamiseen. Tytöt ovat koulussa oppiakseen, aivan kuten pojatkin. Helman pituus on häiritsevää vain, jos tyttöjä esineellistää, toinen myötäilee.

– Tämä on absoluuttisesti seksististä, kolmas tiivistää.

Koulu ei muuta linjauksiaan

Koulun mielestä uudet linjaukset ovat sukupuolineutraaleja ja edistävät keskittymistä olennaiseen eli opiskeluun. Oppilaitoksen rehtori kertoo Yahoo Lifestylelle, että helmojen pituus on ollut iso ongelma koulussa ja nyt asiaan on tulossa ratkaisu.

– Hamekielto tarkoittaa, että helmojen pituus ei ole enää ongelma. Piste, rehtori Kevin Calkin perustelee.

– Se on käytännön ratkaisu ongelmaan, joka on saanut enemmän huomiota kuin olisi tarvinnut ja joka aiheuttaa enemmän järkyttyneitä tunteita kuin ansaitsee vieden huomion pukukoodin alkuperäistä tarkoituksesta. Ja se on, että oppilaat ja koulun henkilökunta kiinnittäisivät vähemmän huomiota muotiin ja enemmän huomiota uskoon, luonteeseen ja opiskeluun, Calkin jatkaa.

Myös pojat ovat saaneet kokea osansa ulkonäköä koskevista kommenteista. Näitä teinipoikia koulu rankaisi heidän hiustyylinsä vuoksi.

Tämä on ranskalaisten naisten tyylin salaisuus 0:57
Videolla kerrotaan, mikä on ranskattarien hienostuneen tyylin salaisuus.

 

Lue myös:

    Uusimmat