Firma jakoi hakijan bikinikuvan "varoittavana esimerkkinä" työnhausta: "Pyysin heitä poistamaan kuvan kolme kertaa"

Kolme esimerkkivartaloa: Näin valitset itsellesi sopivat bikinit 6:44
Jokainen vartalo on bikinivartalo! Näin valitset itsellesi sopivat bikinit.

Emilyn työnhaku päättyi nöyryytykseen, kun yritys mollasi hänen bikinikuvaansa sosiaalisessa mediassa. Seurannut somemylläkkä kuitenkin sattui lopulta yrityksen omaan nilkaan.

Teksasilaisnaisen työnhaku päättyi nöyryyttävään kokemukseen. Emily Clow kävi työhaastattelussa, minkä jälkeen yritys, johon hän halusi töihin, päätti käyttää häntä varoittavana esimerkkinä.

Emily haki paikkaa markkinointiin keskittyneessä Kickass Masterminds -yrityksessä, jonka tehtävänä on auttaa brändejä kasvamaan. Emily kertoo täyttäneensä hakemuksen netissä, minkä jälkeen hän sai kehotuksen seurata yrityksen Instagram-tiliä. Seuraamisen mainostettiin "antavan etua" muihin hakijoihin nähden, kertoo Yahoo.

Emily noudatti kehotusta. Pian hän kuitenkin löysi yrityksen tililtä jotakin yllättävää – nimittäin itsensä.

Yritys oli jakanut Emilyn bikinikuvan

Kickass Masterminds oli jakanut kuvan Emilyn Instagram-tililtä Instagram Stories -ominaisuuden avulla. Kuvassa Emilyllä on yllään punaiset, rinnan alaosan paljastavat bikinit.

– Tiedotus yleisölle (koska tiedän, että osa hakijoista katsoo tätä). Älä jaa sosiaalista mediaasi mahdollisen tulevan työnantajan kanssa, jos tililläsi on tällaista sisältöä. Etsin potentiaalista markkinoijaa, en bikinimallia, yritys kirjoitti kuvan päälle.

– Ole oma, paha itsesi ja tee, mitä haluat, yksityisesti. Mutta tämä ei auta sinua, kun etsit ammattimaista työpaikkaa.

Kuvakaappaus "bikinisheimauksesta". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämä nainen haki työtä yrityksessä, ja he julkaisivat kuvakaappauksen..."

Emily raivostui. Hän jakoi kuvakaappauksen tekstistä SheRatesDogs-Twitter-tilille, joka julkaisee asiattomia sosiaalisen median viestejä naisille. Tili jakoi otoksen.

– Tämä nainen haki työtä yrityksessä, ja he julkaisivat kuvakaappauksen hänestä bikineissä yrityksen Instagramissa ja kertoivat julkisesti kaikille, etteivät palkkaisi häntä tämän kuvan takia, tili kirjoitti.

Pian otoksella olikin yli 60 000 tykkäystä. Kickass Mastermindsille alkoi sataa vihaisia kommentteja aiheetsa. Kuvan suosio kasvoi niin suuriin mittoihin, että yritys joutui panemaan sosiaalisen median tilinsä jäähylle.

Yritys: Tässä ei ilmaistu millään tavalla, että hänet olisi jäävätty

Yrityksen toimitusjohtajan Sara Christensenin mukaan yritys sai kuvan julkaisemisen jälkeen tuhansia häiriöviestejä ja jopa tappouhkauksia. Christensenin mukaan bikinikuva ei tehnyt Emilystä kelpaamatonta työhön.

– Tässä ei ilmaistu millään tavalla, että hänet olisi jäävätty hausta. Minulla on sähköpostiviestejä häneltä, joissa hän edelleen tuon kuvan julkaisun jälkeen ilmaisee kiinnostusta työtä kohtaan, Christensen sanoo.

Alkuperäinen kuva. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Emily oli lähettänyt Christensenille viestinä hakemuksensa ja ansioluettelonsa ja vaatinut poistamaan bikinikuvansa Instagramista. Christensen kertoo tehneensä, kuten Emily toivoi. Hän ei vastannut kysymykseen siitä, mikä inspiroi yrityksen jakamaan kyseisen "tiedotteen yleisölle".

"Pyysin heitä poistamaan kuvan kolme kertaa"

Emilyn mukaan hän teki asiasta julkisen, koska Kickass Masterminds esti hänen viestinsä sosiaalisessa mediassa sen jälkeen, kun hän vaati useita kertoja kuvaansa poistettavaksi. Emily huomauttaa, ettei julkisesti lisännyt yrityksen nimeä omiin julkaisuihinsa aiheesta ennen kuin yritys oli estänyt hänen viestinsä.

– Pyysin heitä poistamaan kuvan kolme kertaa, ja sen jälkeen he vihjasivat, että minut todella on jäävätty hausta, Emily sanoo.

Emily perustaa väitteensä saamaansa viestiin, jossa toivotettiin "mitä parhainta onnea työnhakuun". Naisen mukaan viesti vihjasi, että Emilyn työnhaku tulee jatkumaan, joten hän ei saanut hakemaansa paikkaa.

– En olisi koskaan osannut odottaa, että he käyttävät hakemustani yrityksenä "kouluttaa" muita siitä, miten töitä ei pidä hakea, Emily sanoo.

"Mikään ei kerro ammattimaisuudesta kuin se, että jaat jonkun uima-allaskuvan"

Nettikansa on osoittanut Emilylle tukea tapauksen johdosta.

– Suutuin niin hitosti, kun näin sen, mutta: 1. Näytät upealta. 2. Bikinit ovat supersöpöt. 3. Saimme heidät muuttamaan tilinsä yksityisiksi, mutta ilmeisesti se on superammattimaista ja saa brändisi kasvuun, Caroline kirjoittaa Twitterissä.

– Hänellä on vain bikinit, ei hän ole edes alasti, ja vaikka olisikin, mitä sitten? Se on hänen Instagram-tilinsä, hän saa julkaista, mitä tykkää, nimimerkki katie sanoo.

Netissä tieto siitä, että yritys oli sulkenut kaikki tilinsä, otettiin vastaan vahingoniloisesti. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Moni pitää Kickass Mastermindsin toimintaa nolona: sen sijaan, että olisi pyytänyt anteeksi, yritys yritti ensin poistaa negatiiviset kommentit ja sulki sitten sosiaalisen median tilejään.

– Mikään ei kerro ammattimaisuudesta kuin se, että jaat jonkun uima-allaskuvan, Andrew M kirjoittaa.

– Jos mies julkaisee kuvan paidattomana rannalla, onko sekin super-epäammattimaista? Cat ihmettelee.

– Naiset! Jos haluatte työn markkinoinnissa, Instagramissanne pitäisi olla vain kuvia taulukoista! Jos haluatte olla kiinnostavia työnantajille, sosiaalisen medianne pitäisi olla olemassa vain toisena ansioluettelonanne, Jenna vitsailee.

Sai myös työtarjouksia

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kohulla on kuitenkin myös hopeareunus: Emily on saanut sosiaalisen median kautta työtarjouksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja