Teini hautasi "kuolleen" hamsterinsa, mutta pian pihalla vilisti yllättävä näky – tiesitkö tätä suosikkilemmikistä?

Puhutko kissaa? ”Haista v**tu” voikin olla oikeasti ”rapsuta minua"– näin tulkitset kissaa 2:33
Puhutko kissaa? Katso videolta, kuinka tulkitset lemmikkiäsi oikein.

Yhdysvaltalainen teini luuli hamsteriaan kuolleeksi ja hautasi sen. Hetken kuluttua kävi hyvin selvästi ilmi, etteivät jyrsijän päivät olleet vielä luetut.

16-vuotias Deyton Pilgrim kertoo tähän mennessä 13,3 miljoonaa näyttökertaa keränneellä TikTok-videollaan luulleensa hamsterinsa virheellisesti kuolleen. Väärässä luulossa elävä nuori hautasi lemmikkinsä ja itki sen perään.

Pian Deyton kuitenkin huomasi erehdyttävästi lemmikkiään muistuttavan jyrsijän vilistävän pihalla.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hamsteri vaipui viileyden vuoksi talvihorrokseen

BuzzFeed-uutissivuston haastattelussa Deyton kertoo, että hamsteri – Hammy nimeltään – oli ehtinyt tuoda iloa hänen elämäänsä vain muutamien kuukausien ajan ennen dramaattista käännettä.

Etelä-Carolinan yli pyyhkäisseet kylmät myrskytuulet katkaisivat sähköt monista kotitalouksista, myös Deytonin kodista. Tästä johtuen hamsterille ostettu lämpölamppu ei enää tarjonnut eläimelle sen tarvitsemaa lämpötilaa.

Viilentyneiden olosuhteiden vuoksi Hammy vaipui talvihorrokseen.

Kultahamsterit eli syyrianhamsterit, joka on yleisimmin lemmikkinä pidettävä hamsterilaji, vaipuvat luonnossa talvihorrokseen. Kotioloissa jyrsijä voi muuttua uneliaaksi ja hidasliikkeiseksi, mikäli lämpötila laskee voimakkaasti. Horrokseen vaipunut hamsteri on jäykkä ja tuntuu viileältä. Koska eläimen elintoiminnot hidastuvat, niitä voi olla vaikea havaita.

Hammy-hamsteri yllätti omistajansa

Yleensä hamsteri herää horroksesta, kun sen tuo lämpimään ympäristöön, jossa eläimen antaa rauhassa heräillä. Deyton yritti lämmitellä hamsteriaan neljän päivän ajan, mutta Hammy ei vironnut horroksestaan.

– Sen jälkeen oletin sen kuolleen ja päätin järjestää hautajaiset, Deyton sanoo BuzzFeedille.

Muutama tunti hamsterinhautajaisten jälkeen Deyton meni ulos korjaamaan myrskyn jälkiä. Hämmästyksekseen hän huomasi hamsterin vilistävän nurmikolla lähellä paikkaa, johon se oli haudattu.

 – En kokenut tarvetta viedä sitä eläinlääkärille, koska se käyttäytyi heti aivan normaalisti. Se söi, joi ja leikki juoksupyörällään.

Varmista epäselvä kuolema eläinlääkäriltä

BuzzFeedin haastattelema eläinlääkäri Max Emanuel suosittelee ottamaan yhteyttä eläinlääkäriin, jos omistaja ei ole varma, onko hamsteri kuollut vai ei. Hamsterin sydämen syke on mahdollista havaita stetoskoopilla.

Hamsterit heräävät yleensä itsestään talvihorroksesta muutaman päivän kuluessa. Horroksessa kuluu enemmän aikaa, jos eläimellä ei ole riittävää lämmönlähdettä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat