Mainos

Oletko sinäkin vahingossa haudannut hamsterisi elävältä? Äiti julkaisi hämmentävän varoituksen

Lemmikkieläin vaikutti kuolleen, kunnes kävi ilmi, että se olikin vain vaipunut talvihorrokseen.

Englantilaisäidin varoitus on saanut monet ex-lemmikinomistajat huolestumaan. Englantilainen Lisa Goodman, 38, kertoi netissä perheen hamsterin "mysteerikuolemasta": eläin vaikutti kuolleen, kunnes kävi ilmi, että se olikin vain vaipunut talvihorrokseen, kertoo Daily Mail.

Goodmanilla ei ollut aavistustakaan siitä, että hamsterit horrostavat. Ilmeisesti tieto oli yllätys myös kymmenille tuhansille muille, jotka jakoivat Goodmanin tietoiskua Facebookissa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kirjoituksessaan Goodman muistuttaa, että hamsteri voi vetäytyä talviunille, jos sen on liian kylmä. Hamsteriroduista syyrianhamsteri saattaa horrostaa; sen sijaan kääpiöhamsterit eivät horrosta.

Talviuni ja -horros eivät ole sama asia. Talviunessa eläin on toimintakykyinen ja sen ruumiinlämpö laskee vain vähän. Eläin valmistautuu unille keräämällä vararavintoa. Talvihorroksessa kehon lämpö laskee enemmän, ja energian- ja hapenkulutus vähenevät.

Horrokseen vaipuva hamsteri on hidas ja vaikuttaa uneliaalta. Horroksessa hamsteri on jäykkä, ja sen keho tuntuu viileältä. Koska elintoiminnot hidastuvat ja niitä voi olla vaikea havaita, hamsteri voi vaikuttaa kuolleelta.

– Ole kiltti, älä vain oleta, että hamsterisi on kuollut. Kun hamsteri on horrostilassa, se antaa pieniä elämän merkkejä, jos silität tai yrität siirtää sitä, Goodman sanoo.

Hamsterin voi herättää talviunilta siirtämällä sen lämpimään paikkaan. Hamsteri heräilee ympäristön lämmettyä hitaasti itsekseen. Pitkä talvihorros voi olla lemmikkihamsterille kohtalokas, koska lemmikit eivät ole tottuneet horrostamiseen.

Älä aseta hamsterin häkkiä lattialle tai muihin viileämpiin tai vetoisiin paikkoihin, jotta se ei palele. Hamsterin ei kuitenkaan saa tulla myöskään liian kuuma!

Goodman yllättyi totaalisesti saamastaan palautteesta, ja julkaisi myöhemmin lisää kuvia ja videoita Fudge-hamsterista.

– Olen pahoillani, että niin monet ihmiset huolehtivat nyt siitä, ovatko haudanneet hamstereitaan elävältä. Uskon, ettei niin ole käynyt, Goodman kirjoitti toisen kuvan ohessa.

***

0:59

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.