Teemu Pukki kaipaa ex-joukkuekaveriaan: "Yksi parhaista pelaajista, joiden kanssa olen ikinä pelannut"

Teemu Pukin ja Emiliano Buendian yhteistyö toimi menneinä jalkapallokausina Norwichissa parhaimmillaan silmiähivelevällä tavalla. Tällä sesongilla suomalaishyökkääjä on kuitenkin joutunut totuttelemaan peliin ilman argentiinalaisässää. Pukki myöntää, että ikävä on.

Buendia pelasi Norwichissa Pukin kanssa yhteisesti 2018–21, kunnes siirtyi tänä kesänä Aston Villaan. Itsekin aika ajoin osunut argentiinalainen ehti ruokkia lukemattomat kerrat Pukkia, ja suomalainen laittoi usein palloa sisään.

– Hän on varmasti yksi parhaista pelaajista, joiden kanssa olen ikinä pelannut, varsinkin henkilökohtaisen kemian suhteen. Hänen kanssaan ajatukset osuivat aika hyvin yksi yhteen, Pukki kehui Buendiaa.

– Tuon tasoisia pelaajia on tietenkin ikävä. Hän on ihan huippupelaaja.

Pukki ja Buendia olivat nostamassa Norwichia täksi kaudeksi takaisin Valioliigaan. Buendian nykyseura Aston Villa majailee seitsemän kierroksen jälkeen sarjan keskikastissa 10:ntenä yhtä monella pisteellä, kun taas Norwichilla on ollut vaikeaa ja seura pitää perää 20:ntenä yhdellä pinnallaan.

– Ei ole ollut helppo alkukausi. On ollut vaikeaa varsinkin tuloksellisesti. Ei ole tullut niitä tuloksia, joita on haluttu. Onneksi vihdoin saatiin pistetili edes tasurilla auki (lauantaina Burnleyn vieraana). Näyttää kivemmalta, että siellä on jotain pisteitä, Pukki tuumi.

– Olemme pelanneet ihan hyvin, mutta vastustaja on rokottanut aika isolla prosentilla meidän virheistämme ja sitä kautta olemme hävinneet pelejä.

Suomalainen summaa, että tyytyväisiä ei olla joukkueena eivätkä omatkaan otteet ole tyydyttäneet häntä.

– Meillä on paljon parannettavaa, mutta uskon, että meillä on joukkueessa niin paljon taitoa ja potentiaalia, että meillä on mahdollisuus taistella tässä sarjassa. Pitää vain jokaisen parantaa, mitä ollaan tehty. Toivottavasti tämä yksi piste antaa meille pienen positiivisen lähtökohdan tuleviin peleihin, joita taas tämän reissun jälkeen on, Pukki sanoi viitaten tuoreeseen maajoukkuekomennukseen.

Pukki on mukana, kun Suomi kohtaa seuraavissa MM-karsintaotteluissaan kotona Ukrainan 9. lokakuuta ja vieraissa Kazakstanin 12. lokakuuta.

Lue myös:

    Uusimmat