Markku Kanervan näkemykset haastanut luottopelaaja palasi EM-kohuun: "Ehkä se lähti vähän laukallekin" – kertoo nyt väleistään Huuhkajat-luotsiin

Markku Kanerva herkistyi puhuessaan kisajoukkueesta pudonneiden kohtalosta –"Ymmärrettävää, että pudonneet ovat pettyneitä" 0:47
Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva herkistyi puhuessaan EM-kisajoukkueesta pudonneiden kohtalosta viime kesäkuussa.

Puolustaja Juhani Ojalan pudottaminen Huuhkajien EM-kisajoukkueesta aiheutti kohun ensimmäiseen arvoturnaukseensa valmistautuneen ryhmän ympärillä viime kesänä. Nyt Ojala kertoo tuntemuksistaan MTV Urheilulle maajoukkuepaluunsa kynnyksellä.

Seuratasolla nykyään Skotlannin liigan Motherwellissa pelaava Ojala, 32, mahtui mukaan päävalmentaja Markku Kanervan valintoihin, kun Huuhkajat tuleviin MM-karsintapeleihin Ukrainaa ja Kazakstania vastaan ilmoitettiin viime viikolla

Toisin kävi viime kesänä, kun Ojala jäi monien yllätykseksi rannalle historiallisesta EM-kisajoukkueesta. 

Kanervan ratkaisu ja selitykset aiheuttivat eripuraa valmentajan ja Ojalan välillä. Kanerva summasi lopulta tapahtuneen väärinymmärryksenä

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ojala kertoi pettymyksestään harvinaisen suorasanaisesti kesällä. Hän palasi tuntemuksiinsa tänään MTV Urheilun haastattelussa. 

– Ehkä se (tilanne) lähti vähän laukallekin median kanssa. Olemme "Riven" (Kanerva) kanssa jutelleet, ja se asia on loppuunkäsitelty, täysillä tulevaan keskittyvä Ojala toteaa nyt.  

– Totta kai se oli iso pettymys, etten tullut valituksi kisoihin. 

– Katsoin kaikki pelit ja olin mukana hengessä. Pettymys johtui varmasti osittain siitäkin, että tiesin, että meillä on kova joukkue ja kaikki mahdollisuudet edetä pitkällekin. 

Ojala on innoissaan paluustaan Huuhkajiin, ja tuttujen maajoukkuetoverien näkeminen lämmittää. 

– Aina kun saan kutsun Huuhkajiin, se tuo lisäenergiaa.

Ojalaa motivoi arvokisaunelma, joka on nyt liipasimella MM-karsinnoissa. Suomi on lohkossaan kolmantena, mutta sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin sen seuraavilla vastustajilla Ukrainalla (kotikentällä 9.10.) ja Kazakstanilla (vieraskentällä 12.10.).  

– Kaksi tosi tärkeätä peliä edessä, varsinkin Ukraina-matsi. Katsotaan, mitä Rive päättää. Olen valmis, urallaan muun muassa Sveitsissä, Venäjällä ja Ruotsissa pelannut Ojala toteaa roolistaan.

Lue myös:

    Uusimmat