Teemu Pukista leviävä kuva herättää hilpeyttä, suomalaistähti naureskelee somehassutteluille – "Vähän lähtee laukalle"

Teemu Pukki valittiin Valioliigan kuukauden pelaajaksi – suosion nousu näkyy myös sosiaalisessa mediassa 5:01
Videolla juttua Teemu Pukin Valioliigan kuukauden pelaaja -valinnasta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Valioliigassa upeasti kautensa aloittaneen Teemu Pukin ympärillä pyörii uskomaton mediakuhina, joka juontaa juurensa suomalaistähden huippuotteisiin. Englannin jalkapallokentät hurmannut Pukki kuitenkin toppuuttelee sosiaalisessa mediassa pyöriviä vertauksia.

Teemu Pukki on ollut yksi vuoden kuumimmista suomalaisnimistä. Englannin jalkapallokentillä hurjaa jälkeä tehnyt suomalaishyökkääjä on noussut suosioon niin Suomessakin kuin ympäri maailmaa.

Sosiaalisessa mediassa on noussut esiin myös Pukin sukunimen suomenkielinen merkitys, mikä on villinnyt jalkapallofanit erilaisiin vertauksiin. Myös eräs Pukin ottama vanha yhteiskuva pukin kanssa on levinnyt somessa kulovalkean tavoin.

– Taitaa olla Tanskasta, eläintarhasta. Käytiin kavereiden kanssa, niin siellä oli pukki ja pitihän siitä sitten ottaa kuva, maalitykki naurahtaa.

Sukunimen myötä esille ovat nousseet myös hilpeät GOAT-vertaukset. Englanniksi goat tarkoittaa pukkia tai vuohta kuin sekä myös lyhennettä sanoista ”greatest of all time”, mikä tarkoittaa suomeksi kaikkien aikojen suurinta. Jalkapallopiireissä kyseistä nimitystä on käytetty viime vuosina Cristiano Ronaldosta ja Lionel Messistä, joten Pukkia vastaavanlaiset vertaukset vain huvittavat.

– Vähän lähtee laukalle. Messi ja Ronaldo ovat vähän eri tasolla. Ei niihin pitäisi ikinä verrata.

Muitakin sosiaalisessa mediassa pyörineitä Pukki-hassutteluja on päätynyt suomalaishyökkääjän tietoisuuteen.

– Ihan hauskoja juttuja olen nähnyt, Pukki toteaa häneen liittyvistä somehassutteluista.

Jo viisi maalia tällä kaudella iskenyt Pukki viimeisteli uransa ensimmäisen hattutempun Valioliigassa elokuussa Newcastlen verkkoon. Suomalaistähdellä on nyt kasassa yhtä monta Valioliiga-hattutemppua kuin muuan Cristiano Ronaldolla.

– Sen jälkeen hän on tehnyt aika monta hattutemppua muissa sarjoissa. Aika nuorena poikana hän meni sinne ja ehkä voi sanoa, että hänen parhaat vuodet olivat Real Madridissa ja nyt Juventuksessa. Veikkaan, että jos hän olisi jäänyt sinne pidemmäksi aikaa, niin hänellä olisi muutama hattutemppu enemmän, Pukki sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat