Teemu Pukki sai upean tunnustuksen jäätävistä otteistaan – maalitykki itse on hämillään satumaisesta Valioliiga-startista

Teemu Pukki valittiin Valioliigan kuukauden pelaajaksi – suosion nousu näkyy myös sosiaalisessa mediassa 5:01
Videolla juttua Teemu Pukin Valioliigan kuukauden pelaaja -valinnasta Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Englannin Valioliigassa Norwichia edustava suomalaishyökkääjä Teemu Pukki valittiin tänään maanantaina koko liigan kuukauden pelaajaksi. Pukki nakutti Norwichille elokuun neljässä ottelussa peräti viisi maalia.

Huuhkajien maaliruisku on ollut koko eurooppalaisen jalkapallomaailman puhutuimpia nimiä kauden avaushetkillä. Sarjanousija Norwichin riveissä Pukki on ehtinyt laukoa muun muassa hattutempun, minkä lisäksi hän on heiluttanut maaliverkkoja muun muassa Mestarien liigan voittajaa Liverpoolia vastaan.

Pukki itse on suorastaan hämillään satumaisesta Valioliiga-kauden alusta. 

– En ihan osannut odottaa, että tämmöinen alku tulee. Luotin kyllä, että pystyn tekemään maaleja Valioliigassa, mutta en ehkä ihan osannut odottaa sitä, että viisi maalia olisi tullut näin nopeasti, Pukki hämmästelee maajoukkueviikon alla.

Itse valinnan Pukki otti nöyrästi vastaan.

– Tosi mahtava ja hieno juttu. Pelit ovat menneet hyvin, maaleja on tullut. Siitä pitää kiittää joukkuekavereita ja valmennusta. Ja muitakin, jotka ovat mahdollistaneet tämän kaiken.

Pukki on ollut Norwichin ylivoimaisesti isoin valopilkku alkukauden aikana. Joukkueena sarjanousija on ailahdellut. Erityisesti puolustuspeli on ollut melkoista vuoristorataa täynnä.

– Toki meillä on ollut aika kovia vastustajia vastassa. Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat muun muassa. Hyvä juttu on se, että olemme saaneet pistetilin auki. Yksi voitto alla, mutta totta kai sitä olisi toivonut enemmän pisteitä. Sille ei voi mitään. Tässä on vielä pitkä kausi edessä ja mulla on kova luotto meidän joukkueeseen, Pukki miettii.

Sarjana Valioliiga on selkeä kehitysaskel Pukin uralla eteenpäin. Viime kaudella 29-vuotias suomalaishyökkääjä voitti Englannin toiseksi korkeimman tason, Championshipin maalipörssin.

Pukin mukaan suurin muutos Valioliigassa liittyy vaarallisuuteen.

– Nykyisellä tasolla virheistä rankaistaan kovemmin. Jos niitä tulee esimerkiksi puolustuksessa, niin aika kovalla prosentilla vastustaja iskevät palloa reppuun. Niin kuin ovat tehneet.

– Ja totta kai siellä on kovempia vastustajia ja pelaajia vastassa kuin Championshipissä, Pukki pohtii.

Lisää tarinaa Pukista luvassa myöhemmin MTV Urheilun verkkosivuilla.

Lue myös:

    Uusimmat