Teemu Pukilta huomio Italian tähtiveskarin tempusta – "Varmaan jotain mentaalipuolen juttuja sillä oli"

Teemu Pukin maalitehtailu Suomen paidassa jatkui, mutta Pukki-party ei noussut tällä kertaa illan suurimmaksi teemaksi, kun Italia nappasi Tampereen Ratinalla jalkapallon EM-karsintaottelusta 2–1-voiton. Pukki sekä hankki että laittoi sisään Huuhkajien rangaistuspotkun.

Suomelle tuomittiin rankkari, kun Pukki operoi pystyjuoksunsa jäljiltä vaarallisesti rangaistusalueella, ja häntä rikottiin takaapäin.

– Yritin haastaa ja tunsin jotain jaloissa. Kaaduin siihen. Ihan kiva oli taas tehdä maali, mutta silti harmittaa, Pukki kertasi tappion jälkeen.

Torstaina Pukki upotti Kreikan 1–0-voitossa sijoittamalla pallon oikeaan alakulmaan. Tällä kertaa hän pisti pelivälineen keskelle maalia.

– Vähän mietin sitä (keskelle ampumista) aikaisemmin. Päätin laukoa sinne.

Pukkikin huomioi, että Italian tähtimaalivahti Gianluigi Donnarummalla kesti aikaa, kunnes hän suostui menemään maalille rankkaria varten. Rankkarituomiota protestoineelle veskarille jaettiin tilanteesta keltainen kortti.

– Varmaan jotain mentaalipuolen juttuja sillä oli, Pukki totesi italialaisvahdin tekemisistä.

"Olisi kiva pelata näitä pelejä enemmänkin"

Huuhkajien taistelu kohti EM-kisoja jatkuu kuukauden kuluttua otteluilla Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Armeniaa vastaan mainioista asetelmista. Suomi on J-lohkossa Italian jälkeen toisena, ja lohkokolmonen Armenia on Suomesta kolmen pisteen päässä. Jäljellä on neljä kierrosta, ja lohkon kaksi parasta lunastavat lopulta paikkansa ensi vuoden EM-kisoihin.

– On ihan kiva mennä taas omaan jengiin (Norwichiin), mutta tietenkin nyt on aika jännittäviä aikoja maajoukkueessa, niin olisi kiva pelata näitä pelejä enemmänkin. On silti jo tottunut, että kerran kuukaudessa nähdään jätkät ja tullaan pelaamaan. Innolla odotan jo seuraavia pelejä – tietty täysi keskittyminen taas Englantiin.

Norwich kohtaa seuraavaksi ensi lauantaina mahtiseura Manchester Cityn.

– Pari maalia tuli. Jatkuu hyvä vire, niin sinne on kiva mennä takaisin. Lauantaina on kova vastus edessä, Pukki summasi.

Lue myös:

    Uusimmat