Serie A -sopimuksen solminut Huuhkajat-taituri sai kovaa kohtelua: "Se nipisteli ja puristeli"

Pirteästi pelannut Suomen laituri Lassi Lappalainen sai maistaa italialaista ilkeyttä jalkapallon EM-karsintaottelussa Tampereen Ratinalla.

Lappalainen, 21, otti urallaan merkittävän askeleen solmittuaan kesällä HJK:ta edustaessaan sopimuksen Italian Serie A -seura Bolognan kanssa. Tällä hetkellä hän pelaa lainalla MLS-seura Montreal Impactissa, mutta jos asiat menevät suunnitellusti, suomalaistaituri nähtäneen myöhemmin tositoimissa Italiankin kentillä. Maajoukkuetaisto Italiaa vastaan antoi osaltaan tuntumaa niitä pelejä varten.

– Ainakin kovaa pelasi se laitapakki (Armando Izzo), ketä vastaan pelasin. Se nipisteli ja puristeli. Sellaista on varmaan luvassa siellä, Lappalainen ruoti.

75 minuuttia pelanneen Lappalaisen mietteet Suomen 1–2-kotitappioon päättyneestä EM-karsintaottelusta olivat kauttaaltaan kaksijakoiset.

– Päästiin jo tasoihin. Se yksi piste olisi ollut aika hyvä tästä pelistä. Kyllä me minun mielestäni taistelimme tosi hyvin ryhmänä, mutta päästimme kaksi harmillista maalia. Olisimme voineet ne parempana päivänä välttää, mutta kova taistelu jätkiltä ja voi olla ihan ok-tyytyväinen tähän.

"Odotin aika lailla tällaista peliä"

Lappalaisenkin puheista kuulsi se itseluottamus, jolla Huuhkajat on viime ajat liitänyt. Vaikka joukkueen kesken oli puhuttu, että yksikin piste voisi olla tulevaisuudessa tärkeä, Suomi lähti Lappalaisen mukaan ennen kaikkea voittamaan peliä.

– Suomen nykyisellä formilla odotin aika lailla tällaista peliä, että pystymme kamppailemaan vastaan. Ehkä vähän paremmin olisi pitänyt päästä maalipaikoille, mutta muuten aika hyvä peli.

Hyvä on yhä myös Huuhkajien tilanne J-lohkossa on: Suomi on kuusi pistettä lohkokärki Italian perässä toisena. Lohkokolmosena on Armenia, kolme pinnaa Suomen takana. Lohkon kaksi parasta lunastavat lopulta paikan ensi vuoden EM-kisoihin.

Lue myös:

    Uusimmat