Mainos

Tee tämä yksi pieni muutos elämääsi – tulet onnellisemmaksi

Onnellisuus on aihe, joka kaihertaa yhä useamman mieltä. Riittääkö rakkaus, vai vaaditaanko onneen vielä jotain enemmän? Asialla ei tarvitse enää vaivata päätään, sillä tutkijat väittävät nyt löytäneensä onnen avaimet. 

Nature-sivustolla julkaistussa tuoreessa tutkimuksessa avokätisyyden väitetään olevan tie aitoon onnellisuuteen. Jo aiemmissa tutkimuksissa epäitsekkyyden on todettu linkittyvän onnellisuuteen, mutta vasta nyt näiden kahden välistä yhteyttä on ryhdytty tutkimaan perusteellisemmin.

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt jaettiin kahteen ryhmään niin, että toisen ryhmän jäsenet lupasivat käyttää rahaa muihin samalla, kun toinen puoli lupasi puolestaan käyttää rahaa ainoastaan itseensä. Neljän viikon jakson jälkeen tutkijat huomasivat rahaa läheisiinsä käyttäneiden olleen huomattavasti tätä niin kutsuttua itsekästä ryhmää onnellisempia.

Tähän tulokseen tultiin tarkastelemassa aivoja magneettikuvauksen avulla. 

Pieni hyvä teko tuo paljon hyvää sekä sinulle että muille

Vaikka avokätinen käyttäytyminen saataakin kuulostaa kalliilta puuhalta, sen mukanaan tuomat hyödyt ovat aivan omaa luokkaansa. Zürichin yliopiston tutkija Phillipe Tobler muistuttaa, että sinun ei tarvitse tuhlata koko omaisuuttasi muihin – jo pieni avokätisyys riittää.

Onnellisuus ei suinkaan ole ainoa syy, joka puhuu avokätisyyden puolesta. Aiemmat tutkimukset ovat nimittäin osoittaneet avokätisyyden myös pitävän stressin kurissa, antavan lisää elinvuosia ja edistävän mielenterveyttä. Avokätisyyteen liitetyn vapaaehtoistyön todettiin parantavan paitsi hyvinvointia, myös lisäävän yleistä tyytyväisyyttä. Vapaaehtoistyön mukanaan tuoman sosiaalisuuden todettiin lisäksi vähentävän sekä masennus- että ennen aikaisen kuoleman riskiä.

Oman onnellisuutesi tähden, vietä iltapäivä vapaaehtoistyön parissa, käy naapurin mummon puolesta kaupassa tai lahjoita tarpeettomia vaatteitasi hyväntekeväisyyteen. Pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus sekä sinun että lähimmäistesi elämään.

***

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.