Teatterikouluun patistettu Ulla Tapaninen: Pyrin pitkin hampain sisään

Ulla Tapaninen - 40 vuotta näyttelijänä 25:59

40 vuoden uran näyttelijä tehnyt Ulla Tapaninen on aina pitänyt näyttelemisestä. Ura ei varmaankaan olisi ollut yhtä lennokas, jos ystävät eivät olisi patistaneet näyttelijänalkua teatterikouluun.

Ulla Tapaninen oli nuorena mukana harrastajateatterissa, jonka esityksen näki silloinen Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Kari Selinheimo. Selinheimo pyysikin Tapanista teatteriin harjoittelijanäyttelijäksi.

– Olin silloin Venäjän puolella konttorissa töissä ja viikonloppusin harrastin näyttelemistä. Kysyin Selinheimolta, että mitä te maksatte siitä. Hän sanoi summan ja sanoin, että en minä tule, kun saan Venäjän puolelta niin paljon parempaa palkkaa, Tapaninen kertoo Studio55.fi-lähetyksessä.

Harrastajakaverit saivat lopulta Tapanisen suostuteltua ottamaan pestin vastaan.

Valinta oli oikea

Hieman yli 20-vuotias Tapaninen osoittautuikin todelliseksi näyttelijälupaukseksi. Kajaanin kaupunginteatterin näyttelijäkollegat sanoivatkin, että Tapanisen pitäisi hakea Helsinkiin teatterikouluun.

Tapaninen oli kuitenkin tässäkin asiassa vastahakoinen. Kajaani oli hänelle mieleinen paikka, koska siellä sai tutustua uusiin ja mukaviin ihmisiin. Tapaninen päätti kuitenkin hakea opiskelupaikkaa.

– Menin vähän pitkin hampain pyrkimään kahtena kertana. Sitten kolmannella kerralla päätin, että nyt minä haluan sisään, kun on sinne huonommatkin päässyt kuin minä. Suomalainen sisu puski minusta läpi ja niin minä luiskahdin sinne teatterikouluun vuonna 1978.

Katso lähetyksestä, mitä Ulla Tapaninen on mieltä nykyisistä nuorista näyttelijöistä. 

Lue myös:

    Uusimmat