Täysiverinen Android-älypuhelin alle 200 eurolla: ZTE:n uutuus yllättää

Jos etsit tyylikästä, ominaisuuksiltaan monipuolista ja silti kohtuuhintaista älypuhelinta, kiinalaisen ZTE:n uutuus on varteenotettava vaihtoehto. Teknavi sai testiin ZTE Blade V6:n, jonka hinta on niukasti alle 200 euroa.

V6:ssa on metallinen runko, mutta puhelimen takaosa on muovia. Rakenne on yhtenäinen, sillä takakuori ei ole irrotettavissa. Laatuvaikutelma on kohdallaan, ainakin jos muistaa puhelimen edullisen hinnan.

Viime syyskuun Berliinin IFA-messuilla esitelty V6 on tarkoitettu nimenoaan niille käyttäjille, jotka eivät halua maksaa puhelimestaan 700 euroa mutta jotka eivät tyydy halvimpiin perusluureihin.

V6:n parhaite puolia on sen tuntuma kädessä. Puhelin on kevyt ja sen pyöristetyt kulmat tuovat lisämukavuutta. Lisäksi V6:n 5-tuumainen näyttö on juuri sopivan kokoinen, jotta sitä voi käyttää myös yhdellä kädellä. Puhelin on myös ohut, vain 6,8 millin paksuinen.

Takapuolen kamera on istutettu puhelimeen ilman, että se törröttäisi ulos laitteesta. Kamerakennossa on kiitettävät 13 megapikseliä.

V6:n näytön alapuolella olevissa navigointinäppäimissä on tuntopalaute. Käyttäjää saattaa aluksi hämmentää se, että vasemman ja oikean puoleisissa kosketusnäppäimissä ei ole kuvaketta, josta voisi päätellä mitä näppäimen painallus tekee.

V6:n näyttö ei yllä huippuluurien tasolle, mutta se on kiitettävän kirkas.

Suunnittelulapsuksena voinee pitää myös kaiuttimen paikkaa. Se sijaitsee takapuolella vasemmassa alareunassa, joten se on lähes aina käden peittämä.

ZTE Blade V6:n voi asentaa kaksi sim-korttia, mutta toinen niistä käyttää muistikorttipaikkaa. Jos siis käytössä on kaksi simmiä, muistikorttia ei voi asentaa. Sisäistä tallennustilaa puhelimessa on 16 gigatavua.

Blade V6:ssa käytetään Android-käyttöjärjestelmää, jota ei ole muokattu lainkaan. Näin ollen aidosta Android-käyttökokemuksesta pitävän ovat kuin kotonaan.

V6:n suorituskyky on riittävä 1,3 gigahertsin neliydinprosessorin ja 2 gigan keskusmuistin ansiosta.

Lue myös:

    Uusimmat