18-vuotispäiväänsä juhlineen helsinkiläisen Adan ilta sai karmaisevan käänteen: "Kaverit pitivät häntä väkisin hereillä" – poliisi selvittää piikitysepäilyä

Keski-Euroopassa ja Britanniassa leviää trendi, jossa baareissa ihmisiä, varsinkin nuoria naisia huumataan. Osa kertoo tulleensa jopa pistetyksi neulalla. Aiheesta uutisoi muun muassa Helsingin Sanomat.

4:48
MTV Uutiset Live kertoo piikitystapauksesta Tampereella. 

Ilmiö neulalla huumatuksi tulemisesta ei tiettävästi ole vielä levinnyt suuremmin Suomeen, mutta viime lauantaina nuori nainen uskoo joutuneensa vastaavan teon uhriksi myös Helsingissä.

Helsinkiläinen Ada Saarinen oli viettämässä 18-vuotissyntymäpäiviään kaveripiirissä Helsingin keskustassa. Seurue oli mennyt Tavastialla pidettävään lauantaidiskoon, joka oli kuuleman mukaan ollut täynnä.

Tunnelma tanssilattialla oli ollut hyvä, kunnes Ada tunsi kipua käsivarressaan. Tunnusteltuaan kipukohtaa Ada huomasi, että käteen oli muodostunut patti.

Adan seurassa olleet ystävät huolestuivat tapahtuneesta ja veivät Adan sivummalle. Käsivarressa näkyi pieni pistojälki ja sen yläpuolella pieni patti.

Seurue päätti lähteä diskosta ja soittaa tapahtuneesta hätäkeskukseen sekä Adan äidille. Ada ja hänen äitinsä epäilevät, että kyseessä olisi piikittämällä tehty huumausyritys.

– Se oli hyvin nopea ja yllättävä tapahtuma. Ada ja kaverit olivat ehtineet olla vain 15 minuuttia tapahtumassa, kello oli tuolloin 01.17, Adan äiti Laura Saarinen kertoo.

Saarinen kertoi tapahtuneesta myös Facebookin Naistenhuone-ryhmässä varoittaakseen muita nuoria. 

Ada vietiin lopulta Haartmanin sairaalan päivystykseen heikentyneen olon takia.

– Ada vaikutti sekavalta ja väsyneeltä eikä jaksanut itse kannatella päätään. Kaverit pitivät ikään kuin väkisin häntä hereillä. Myös raajat tuntuivat painavan ja käsi, jota oli pistetty, oli lähestulkoon toimintakyvytön, Saarinen kertoo.

Toinen Adan seurassa olleista ystävistä päätti ilmoittaa illan tapahtumista omalle äidilleen. Hän oli jo kaivamassa puhelintaan taskusta, mutta sitä ei taskussa enää ollutkaan. Puhelin oli varastettu diskossa.

Lääkärin ja poliisin tiedossa ei muita tapauksia

Adaa hoitanut infektiolääkäri ei ollut kuullut vastaavista tapauksista Suomessa, mutta tiesi, että Keski-Euroopassa ja Britanniassa kyseinen ilmiö on levinnyt valitettavan yleiseksi.

Adan äiti kertoo, että tyttären vointi yön aikana ei juurikaan parantunut, vaan Ada joutui käymään vessassa pyörätuolilla.

– Aamulla, kun pääsin käymään sairaalassa, niin Ada kertoi, että tuntee olonsa vieläkin uneliaaksi, jalkojensa tuntuvan oudoilta ja käden pistoskohdan olleen puutuneen tuntuinen.  

Saarinen kertoo, että poliisille on tehty tapahtuneesta rikosilmoitus.

Helsingin poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että tapauksesta on tosiaan tehty rikosilmoitus.

– Tässä vaiheessa selvitetään, mitä on tapahtunut, rikostarkastaja Jari Illukka Helsingin poliisista kertoo.

Poliisi odottaa nyt toksikologisten tutkimustulosten valmistumista, joista selviää, mitä mahdollisesti pistetty aine on ollut.

Poliisin mukaan epäilty teko tapahtui Helsingin keskustassa sijaitsevassa ravintolassa viikonloppuna. Muita vastaavia tapauksia ei ole Helsingin poliisin tiedossa.

Korjaus 29.8. kello 15.07: Ingressissä väitettiin, että huumaaminen erityisesti piikittämällä on noussut ilmiöksi Keski-Euroopassa ja Britanniassa. Suoraan näin ei ole, vaan kyse on siitä, että huumaamista toteutetaan myös muilla tavoilla, joista neulalla piikittäminen on vain eräs. 

Korjaus 29.8. kello 13.28: Otsikossa kaveri-sanaa muokattu monikoksi kello 13.28.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja