Kauhistuttava ilmiö Britanniassa: Nuoria huumataan tainnutusneuloilla yökerhoissa

Yliopisto-opiskelijat ovat raportoineet huolestuttavasta ilmiöstä Britanniassa: Moni nuori on päätynyt huumatuksi yökerhoreissullaan. The Independent kertoo, että välineinä on käytetty tainnutusneuloja.

Tapauksia on viime viikkoina ollut ainakin Nottinghamin, Exeterin, Skotlannin ja Pohjois-Irlannin alueella. Nottinghamin poliisi tutkii kuukauden sisällä tapahtunutta kahtatoista erillistä tapausta, joissa nuoria naisia ja miehiä on huumattu neuloja käyttäen.

Neulahyökkääjät ovat ladanneet neuloihin samantyyppisiä aineita kuin mitä käytetään niin sanottuina tyrmäystippoina. Tällaisia aineita ovat esimerkiksi gammahydroksivoihappo ja rohypnol.

Sky Newsille haastattelun antanut tyrmäyksen uhri Sarah Buckle kertoo joutuneensa kymmeneksi tunniksi sairaalaan neulahyökkäyksen vuoksi. Hän sai käsivarteensa kookkaan mustelman.

– Se vain tummeni ja tummeni ja särky yltyi yltymistään. Sairaanhoitaja sanoi että mustelma johtui mitä todennäköisimmin neulalla piikittämisestä.

Katso myös video: Henna huumattiin parikymppisenä Helsingin yössä – toimi näin, jos luulet saaneesi tyrmäystippoja.

Hyökkäysten uhriksi joutuneet naiset kuvailevat tuntemuksiaan hyvin samantyyppisesti: heille on yhtäkkiä tullut heikko olo ja he ovat voineet pahoin. He eivät ole kunnolla kyenneet liikuttamaan raajojaan, ja sen jälkeen muisti on katkennut seuraavaan aamuun asti. 

Oireet vastaavat kuvauksia niin sanottujen treffiraiskaushuumeiden jälkeensä jättämistä oireista.

Naiset eivät ole läheskään aina tunteneet pistosta. Poliisin mukaan osa heistä on tuntenut pienen raapaisun.

Poliisi on lisännyt valvontaansa yökerhoissa tapauksien vuoksi.

Poliisin BBC:lle lokakuussa antaman haastattelun mukaan piikityksiä on todennäköisesti tehty seksuaalisella motiivilla.

Tapauksista kertoi ensimmäisenä Suomessa Iltalehti.

Lue myös:

    Uusimmat