Outoja neulahyökkäyksiä: Yli 300 ihmistä piikitetty yökerhoissa ja konserteissa ympäri Eurooppaa

Ranskassa yli 300 ihmistä on raportoinut joutuneensa neulahyökkäysten kohteeksi yökerhoissa ja konserteissa viimeisten kuukausien aikana. Tekijät tai motiivi eivät ole vielä tiedossa, kertoo AP News.

Useissa Euroopan maissa on raportoitu tapauksista, joissa ihmisiä on piikitetty neulalla yökerhoissa ja konserteissa. Ranskan lisäksi tapauksia on ollut ainakin Iso-Britanniassa, Belgiassa ja Hollannissa. Uhrit ovat huomanneet käsissään pistosjälkiä ja mustelmia. Yleisiä oireita ovat olleet päänsärky, huimaus ja huonovointisuus.

Lääkärit ja useat syyttäjät ovat tutkineet asiaa, mutta ei ole tiedossa ketkä piikityksiä tekevät ja miksi. Viranomaiset eivät tiedä, onko injektioissa huumeita tai mitään muutakaan ainetta. 

Kahden uhrin testituloksista löytyi gammahydroksivoihappoa, joka on voimakas nukutusaine. Poliisin mukaan uhrit ovat saattaneet nauttia ainetta myös juomien kautta.

Yökerhojen omistajat ja poliisi pyrkivät tiedottamaan ihmisiä asiasta. 

Viranomaisten pelkona HIV:n leviäminen

Toukokuun neljäntenä päivänä 18-vuotias Tomas Laux oli konsertissa Pohjois-Ranskassa, Lillen kaupungissa. Laux oli polttanut konsertissa vähän kannabista ja juonut alkoholia. Kotiin tullessaan hänellä alkoi päänsärky ja huimaus. Laux huomasi pienen pistosjäljen ja mustelman kädessään. 

Laux’n oireet jatkuivat seuraavana päivänä, joten hän hakeutui lääkäriin. Häneltä otettiin verikokeet HIV:n ja hepatiitin osalta. Testitulokset olivat negatiiviset, kuten muillakin uhreilla tähän mennessä.

– Olen lopettanut konserteissa käymisen tapahtuneen jälkeen, Laux sanoi.

Uhrit eivät ole raportoineet seksuaalisesta väkivallasta, mutta yksi uhri kertoi tulleensa ryöstetyksi piikityksen yhteydessä Grenoblessa huhtikuussa, kertoo Le Monde.

– Pelkäämme eniten, että ihmiset saavat pistoksista HIV:n, hepatiitin tai minkä tahansa tartuntataudin, sanoi tohtori Emmanuel Puskarczyk, itäranskalaisen Nancyn kaupungin myrkytystietokeskuksen johtaja.

Lue myös:

    Uusimmat