Täydellistä elämää ja vartaloa vuosikaudet jahdannut Rebecca "luovutti" vuonna 2020 – suosittelee samaa muillekin

Astetta paremmat uudenvuodenlupaukset – entä, jos kokeilisit näitä? 0:48
Astetta paremmat uudenvuodenlupaukset – entä, jos kokeilisit tällä kertaa näitä?

Rebecca Fishbein on vuosikymmenet yrittänyt elää paremmin, fiksummin ja terveemmin. Pandemiavuonna 2020 hän kuitenkin lopetti jatkuvan itsensä kehittämisen – ja havaitsi tuntevansa olonsa vapaaksi!

– Annoin periksi tänä vuonna, ja sinäkin voit tehdä niin, Rebecca Fishbein lupaa.

Nainen kirjoitti Insider-lehdessä koronapandemiavuoden 2020 oivalluksestaan: hän päätti antaa periksi itseensä kohdistuvien projektien suhteen.

Käytti vuosikymmeniä yrittäen elää aina vain "paremmin"

Rebecca kertoo, että yritti ensimmäisen kerran kehittää itseään paremmaksi vuonna 2001: hän oli noin 11-vuotias ja teki joka ilta lehdestä oppimiaan treeniliikkeitä.

Pian suuri osa Rebeccan elämästä pyöri sen ympärillä, miten hän voisi olla parempi: vuonna 2004 hän aloitti juoksuharrastuksen, vuonna 2015 joogan ja vuonna 2017 pilateksen.

– Ostin vapaat painot. Ostin kalentereita. Luin artikkeleita siitä, miten voisin löytää kumppanin. Kokeilin feng shuita ja meditaatiota. Menin verkostoitumistapahtumiin, Rebecca listaa uuvuttavia yrityksiään.

Rebecca. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Tavoitteeni oli tehdä minusta parempi, laihempi, kauniimpi, fiksumpi, tunnetasolla tasapainoisempi, viehättävämpi miesten silmissä ja urallani menestyneempi. Yritykseni olivat uuvuttavia, mutta tarpeellisia. Jos en koko ajan yrittäisi parannella itseäni, uppoaisin.

"Maaliskuusta kesäkuun alkuun asti en tehnyt mitään muuta kuin katsoin telkkaria"

Aiemmin Rebecca koki, että mikäli ei yritä koko ajan elää "paremmin", hän on arvoton. Sitten vuoden 2020 pandemia iski, ja kaikki muuttui.

– Maaliskuusta kesäkuun alkuun asti en tehnyt mitään muuta kuin katsoin telkkaria, Rebecca tunnustaa.

"Ole nätimpi, meille sanotaan"

Koronavuoden edetessä Rebecca unohti aiemmat pyrkimyksensä. Hän ei enää meikannut, tai viitsinyt edes pukea; kalenterikin oli muuttunut turhakkeeksi. Samalla katosi halu elää aina vain paremmin, terveemmin ja menestyneemmin.

– Tarve parannella itseä on jo pitkään ajanut ihmisiä eteenpäin. Viime vuosina se on tuntunut asialta, jota ei pääse pakoon, Rebecca huomauttaa.

– Ole nätimpi, meille sanotaan. Ole laihempi, älykkäämpi, haluttavampi, saavuta enemmän, ole rikkaampi ja ylipäätään vain parempi. Mutta koronakaranteenissa itsen kehittäminen tuntuu unohtuneen, eikä vain minulta.

Koronavuonna sängystä nouseminenkin lasketaan saavutukseksi

Rebecca kertoo kuulleensa myös muilta, etteivät nämä enää jaksa lukea kirjoja loppuun tai edes vetää jalkaan housuja etätyöpäivän ajaksi. Moni elää eristettynä muista ja tuntee, että sängystä nouseminenkin lasketaan saavutukseksi.

– Olemme kaikki keskittyneet pysymään terveinä, pysymään töissä, jos se on mahdollista. Olemme keskittyneet ruokkimaan itseämme. Olemme keskittyneet siihen, ettemme panikoisi. Siinä on paljon enemmän työtä kuin siinä, että yrittää opetella meikkaamaan täydellisen kissansilmärajauksen, Rebecca kuvaa.

Rebecca kysyi asiasta psykologilta, joka vakuutti, että vuosi 2020 on ollut henkisesti rankka. Sen vuoksi ei-elintärkeät asiat ovat monilta jääneet sivuun, mikä on luonnollista.

"On helpompaa välittää vähemmän, tehdä vähemmän, haluta vähemmän"

Rebecca on nyt noin vuoden ajan ollut parantelematta ja kehittämättä itseään. Hän tunnustaa kaipaavansa ainaisista projekteistaan niiden eteenpäin ajavaa lupausta "paremmasta elämästä". Rebecca kuitenkin kokee uuden elämäntyylinsä vapauttavana.

– On helpompaa välittää vähemmän, tehdä vähemmän, haluta vähemmän sen sijaan, että haluaisi lisää, hän kuvailee.

– En enää pety itseeni, koska en enää jää vajaaksi itseni paranteluun keskittyvistä tavoitteista, en ole asettanut sellaisia.

Lue myös:

    Uusimmat