Tätä et tiennyt shampoosta – lue yllättävät faktat!

Pesetkö hiuksesti vain rutiininomaisesti shampoolla, vaikket ole täysin perillä sen vaikutuksista? Tuleeko hiuksista puhtaammat, jos käyttää enemmän shampoota? Onko hoitoaineen käytöllä shampoopesun jälkeen todellisuudessa mitään virkaa? Tässä totuus shampoomyyteistä!

Shampoo on arkipäiväinen tuote, jonka vaikutuksia harvan tulee mietittyä sen kummemmin. Nyt shampoota koskevat myytit on selvitetty.

Myytti: Mitä enemmän shampoota käyttää, sitä puhtaammat hiuksista tulee.

Totuus: Ei todellakaan pidä paikkaansa. Usko tai älä, vain noin ruokalusikallinen shampoota riittää pesemään paksummatkin hiukset.

Myytti: Hiukset tottuvat tiettyyn shampooseen ja likaantuvat nopeammin.

Totuus: Hiukset eivät ole immuunipuolustuksemme, eivätkä kutrit totu tiettyyn shampooseen. Sen Oikean shampoon löytyminen saattaa kyllä olla yllättävän hankalaa.

Myytti: Hoitoainetta on hyvä käyttää aina shampoon jälkeen.

Totuus: Totta. Shampoon ja hoitoaineen sisältämät kemikaalit poikkeavat merkittävästi toisiaan. Hoitoaineen on tarkoitus nimensä mukaan helliä hiuksia pesun jälkeen.

Myytti: Hiusten peseminen kylmällä vedellä lisää kiiltoa.

Totuus: Tätä myyttiä ei ole vielä ratkaistu. Jotkut kokevat kuitenkin, että kuuma vesi tekee hiuksista kuohkeammat ja kylmä vesi sitä vastoin litistää hiuksia.

Myytti: Shampoo kuivattaa hiuksia.

Totuus: Ei pidä paikkaansa. Vesi kosteuttaa hiuksia ja myös siksi peseminen tekee kutreille hyvää. Tiettyjen shampoiden sisältämät kemikaalit sitä vastoin saattavat kuivattaa hiuksia.

Myytti: Majoneesi on loistava hoitoaine hiuksille.

Totuus: Totta. Majoneesi sisältää kananmunaa ja öljyjä, jotka lisäävät hiusten kiiltoa ja vahvistavat hiuksia. Usein näitä ominaisuuksia löytyy kuitenkin myös hiuksille tarkoitetuista tuotteista.


Lue myös:

AVA

Lähde: Hellobeautiful

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja