Nämä hiusmallit sopivat parhaiten pyöreille kasvoille

Kasvojen malli asettaa hiusmallillekin tiettyjä tavoitteita. Useita maailmantähtiä ei edes huomaa pyöreäkasvoisiksi mahtavien hiusmallikikkojen vuoksi.

Hiusmallilla kasvoissa huomio on mahdollista saada kiinnittymään omien kasvojen parhaimpiin puoliin. Hollywood-tähdet näyttävät onnistunutta esimerkkiä kasvojen ominaisuuksien hyödyntämisessä hiuksissaan.

Lauren Conradin leikkisät laineet

Ilmavat poispäin kasvoista suuntautuvat kiharat vievät huomion pois pyöreistä kasvoista. Kun kiharoiden suunta on ulospäin, syntyy mielikuva kulmikkaammista kasvoista.

Televisiopersoona Lauren Conrad, 26, viihtyy leppoisissa kiharoissa. Conradin luonnollinen hiusmalli näyttää aina huolitellulta, vaikka hän ei olisikaan käyttänyt tunteja peilin edessä. Televisiopersoonan hiusmalli on loistava esimerkki siitä, kuinka lopputulos näyttää huolitellulta, vaikka kampaus ei ole teettänyt paljon työtä.

Kopioidaksesi Conradin raikkaan tyylin leikkaa hiukset kevyesti kerroksittain ja tutustu kihartamisen hurmaavaan maailmaan. Kun löytää itselleen sopivimman tavan kihartaa hiukset ja tottuu siihen, ei hiustenlaitto vie aamulla montaa minuuttia. On tärkeää pitää mielessä, että kiharoiden suunta on ulospäin, niin mielikuva pyöreistä kasvoista katoaa hetkessä.

Ginnifer Goodwinin sähäkkä poikatukka

Pyöreäkasvoiselle lyhyt hiusmalli on loistava vaihtoehto. Kun huomio kiinnittyy sähäkkään poikatukkaan, eivät pyöreät kasvot nouse jalustalle. Lyhyt hiusmalli on oiva kehys pyöreämmillekin kasvoille.

Näyttelijä Ginnifer Goodwin, 33, viihtyy sähäkässä poikatukassa. Goodwinin lyhyt hiusmalli muuntautuu arkisista laineista näyttävään ja räväkkään kampaukseen. Ilmavassa kampauksessa punaisella matolla usein viihtyvä näyttelijätär antaa itsestään hyvin huolitellun kuvan, vaikkei poikatukan kanssa aikaa tuhlaannu näyttävänkään lopputuloksen aikaansaamiseksi tovia kauempaa.

Goodwin näyttää loistoesimerkkiä siinä, kuinka naiset pelkäävät turhaan luopua pitkistä kutreistaan. Oikean mallinen lyhyt kampaus antaa naisesta voimakkaan ja upean kuvan. Lyhyt hiusmalli on hyvä jättää otsalta aavistuksen verran muuta hiusmassaa pidemmäksi, jotta mallista on helpompi taivutella erilaisia kampauksia.

Nicole Richien näyttävä otsatukka

Pitkä otsatukka vie katseen pois pyöreistä kasvoista. Rentoon tai pedantimpaan malliin totutteleminen vie hetken ennen kuin korvien takana pysyneet hiukset asettuvat luonnollisesti otsalle. Tämä on kuitenkin kaiken kärsivällisyyden ja vaivan arvoista, sillä pirteät otsahiukset ovat sekä trendikkäät että vaikuttavat kasvojen muotoon toivotulla tavalla.

Televisiopersoona Nicole Richie, 30, viihtyy punaisella matollakin luonnollisessa kampauksessa. Richien pyöreistä kasvoista ei ole tietoakaan, kun otsahiukset täydentävät hänen tyylinsä. Myös Richien hiukset näyttävät huomattavasti tavallista paksummilta hiusmallin ansiosta.

Richieltä on hyvä poimia vinkki uuteen hiustyyliin. Otsahiusten kanssa on myös erityislupa kokeilla mitä upeampia hattuja, sillä otsahiukset saavat kenet tahansa näyttämään luontevalta hattu päässä. Rento otsatukka korostaa myös silmiä.

Penélope Cruzin huomaamaton kerrostettu malli

Tasaiset ja pitkät hiukset korostavat helposti pyöreäkasvoisen kasvojen muotoa. Kun hiusmalli on aavistuksen kerrostettu, muuttuu raskas mielikuva yllättävän paljon. Kerrostettu leikkaus tuo hiuksiin eloa, jota kaivataan etenkin huomion viemiseksi pois tietyistä kasvonpiirteistä.

Näyttelijä Penélope Cruz, 37, viihtyy pitkissä näyttävissä kutreissa. Cruzin hiukset ovat usein nutturalla, mutta näyttelijätär pitää hiusmallinsa eloisana, jotta hiukset näyttäisivät salamavalojen välkkeessä hyvältä myös auki ollessaan.

Cruzin karismaattisesta lookista haaveilevat tuskin huomaavat, että näyttelijättären kasvot ovat pyöreät. Cruzin hiusmallista onkin syytä ottaa mallia, kun pitkään hiusmalliin kaipaa piristystä. Huomaamattomalla kerrostuksella piristetty Cruzin kampaus on pirteä, vaikka hiuksissa ei ole sen erikoisempia yksityiskohtia.

Kirsten Dunstin taipuisat hiukset

Vaikka ajatus näyttävistä kiharoista saattaa tuoda mieleen ainoastaan pyöreiden kasvojen korostamisen, kannattaa kiharoillekin antaa mahdollisuus. Kun kiharat ovat loivat, ei mielikuva pyöreistä kasvoista vahvistu.

Näyttelijä Kirsten Dunst, 29, viihtyy taipuisissa ja kevyissä hiusmalleissa. Toisin kuin useat nykyään – Dunst ei ole suoristusraudan orja. Sen sijaan näyttelijätär viihtyy kevyissä laineissa ja panostaa etenkin hiustensa latvoihin. Dunstin mielikampaus vaikuttaa hänen pyöreisiin kasvoihinsakin tehden niistä kulmikkaamman malliset.

Dunstilta pyöreäkasvoisen on helppo napata vinkki hiusmalliin tai kampaukseen. Jotta huomio pysyy poissa kasvojen mallista, kannattaa nimittäin kokeilla taipuisaa kampausta, joka antaa kantajastaan raikkaan ja huolettoman kuvan.

Adelen huikeat kiharat

Kun kasvot ovat pyöreät, on kasvojen painopisten poskissa. Kasvoista syntyvän pyöreän mielikuvan muuttamiseksi on tärkeää saada huomio pois poskien seudulta. Rajusti taivutetut tai näyttävästi vasta leuan alla kihartuvat kampaukset vahvistavat mielikuvaa kulmikkaammista kasvoista.

Laulaja Adele, 23, viihtyy näyttävissä punaisille matoille sopivissa näyttävissä kiharoissa. Pyöreäkasvoinen laulajatar onnistuu myös kerta toisensa jälkeen pitämään kampauksensa painopisteen muualla kuin poskien korkeudella.

Adelen tyylistä vaikutteita hakevan pyöreäkasvoisen on syytä ottaa mallia laulajattaren näyttävistä kiharoista ainakin juhliin. Arvokkaan vaikutelman luomisessa apuna toimivat hyvät lämpörullat ja kärsivällisyys. Vaikka näyttävien kiharoiden tekeminen vie aikaa, on lopputulos hurmaava – eivätkä katseet kiinnity pyöreisiin kasvoihin.

MTV3/Helmi

Lähde: Allure

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja