Nämä hiusmallit sopivat parhaiten kulmikkaille kasvoille

Maailmantähtien mallin mukaan kulmikkaiden kasvonpiirteiden antamaa voimakasta vaikutelmaa voi häivyttää naisellisemmaksi onnistuneesti yllättävän helpoilla vinkeillä.

Kulmikkaat kasvot luovat omat vaatimuksensa hiusmallille. Maailmantähtien esimerkin mukaan silmää voi kuitenkin huijata helpoilla kikoilla, jotka vievät voimakkaiden leukojen sijaan huomion silmiin tai hiuksiin.

Keira Knightleyn terävä polkka

Kun kasvot ovat kulmikkaat, on polkkatukka helposti turhan terävälinjainen kasvoihin nähden. Rikottu polkkamalli sopii kuitenkin hyvin kulmikkaiden kasvojen kehyksiksi.

Näyttelijä Keira Knightleyn, 27, polkkamalli on edestä näyttävästi pidempi kuin takaa. Pidemmät etuhiukset siten pehmentävät Knightleyn särmikkäitä kasvonpiirteitä. Sen sijaan että polkkatukka leventäisi Knightleyn kasvoja, edestä pidempi hiusmalli pidentää hänen kasvojaan.

Knightleyltä kulmikaskasvoisen kannattaakin napata vinkki, jos haaveilee lyhyestä hiusmallista, mutta arkailee sen kanssa, istuuko malli omiin kasvonpiirteisiin. Kun hiusmalli on edestä pidempi, on myös hiusten käsittely helpompaa kuin tasamittaisen polkan kanssa.

Claire Danesin vallattomat otsahiukset

Kun hiukset ovat lähellä kasvoja, pehmenee leukalinja merkittävästi. Kulmikkaita kasvoja voi siten täydentää onnistuneesti hiusmallilla, jossa hiukset ovat rennosti kasvoilla.

Näyttelijä Claire Danes, 33, viihtyy rennoissa hiusmalleissa. Näyttelijättären kasvoilla saattaa vaellella hiussuortuva jos toinenkin, mutta lopputulos on yksinomaan rennon luonnollinen. Danesin vahvojen kasvonpiirteiden rinnalla rento hiusmalli muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Danesilta on pitkähiuksisen ja vahvapiirteisen naisen helppo poimia piristävä vinkki kevätkampaukseen: rennot, muuta hiusmallia lyhemmät suortuvat tuovat ilmeeseen keväistä piristystä. Muutos tasapitkistä hiuksista ei ole suuri, mutta ilme raikastuu sitäkin enemmän.

Gisele Bündchenin leppoisat laineet

Erityisen tarkasti ja symmetrisesti leikatut hiusmallit saattavat pahimmillaan korostaa kasvojen epäsymmetriaa. Kun hiukset on leikattu rennosti kerroksittain, katoavat myös huomiota herättävät piirteet kasvojen mallissa.

Huippumalli Gisele Bündchenin, 31, rento kerroksittainen hiusmalli vie huomion hänen vahvoista leukaperistään. Huippumallin hiukset eivät ole symmetriset edes vastakkaisilta puolilta – toisella puolen lyhyimmät suortuvat asettuvat tarkoituksella ylemmäs kuin toisella puolella kasvoja.

Bündchenin sekaisen seksikkäästä hiusmallista on jokaisella pitkähiuksisella opittavaa: kampauksen ei tarvitse olla aina viimeistä suortuvaa myöten täydellinen. Etenkin kulmikkaiden kasvojen kehyksinä rento kerroksittainen leikkaus sopii paremmin kuin hyvin.

Gwyneth Paltrown loiva kerrostettu malli

Liian raju kerroksittainen leikkaus saattaa muuttaa kulmikkaat kasvot entistä leveämmiksi. Kun kerroksittain leikattujen hiusten kohdalla radikaaleja linjoja vältellään, on tulos vastakkainen: loivat kerrokset vähentävät mielikuvaa kulmikkaista kasvoista.

Näyttelijä Gwyneth Paltrow, 39, luottaa voimakaspiirteisenä naisena loiviin kerroksiin hiusmallissaan. Paltrow onkin viihtynyt pitkään hiusmallissaan, josta on helppo muokata myös punaiselle matolle sopivia näyttäviä kampauksia – ilman hiuslisäkkeitä.

Paltrown hiusten loivasta kerroksellisuudesta on voimakaspiirteisten naisten helppo ottaa mallia. Tasapitkään malliin tottuneella muutos ei ole suuri, mutta olemuksen keveys näkyy ilmeessä nopeasti, kun hiusten kerroksellisuutta lisätään.

Olivia Wilden rennot kiharat

Kevyet kiharat pehmentävät kasvonpiirteitä. Kevyt piristys tavanomaiseen arkilookiin tuo piristystä, joka varmasti huomataan. Kun hiukset ovat kuohkeat, saavat voimakkaan kasvonpiirteet vastapainoa ja katse kiinnittyy entistä tehokkaammin leukaperien sijasta silmiin.

Näyttelijä Olivia Wilde, 28, näyttäytyi vastikään brunetin sijaan blondina, hiuksissaan turvalliset kevyet laineet. Wilden kampaus on osoitus siitä, kuinka kevyilläkin laineilla kampaukseen saa ilmavuutta ja voimakkaat kasvonpiirteet saavat entistä vähemmän huomiota.

Voimakaspiirteisen naisen on helppo pehmentää piirteitään vallattomilla kiharoilla Wilden mallin mukaan. Edellisillan nuutunut kiharainen kampauskin muuttuu pienellä hienosäädöllä pirteiksi kiharoiksi.

Anna Paquinin sivujakaus

Jakauksella saa aikaan ihmeitä. Kasvojen mittasuhteista syntyvään kokonaiskuvaan voi vaikuttaa yllättävän paljon pelkän jakauksen paikalla. Kun jakaus on sivussa, on toisella puolella päätä automaattisesti tietysti enemmän hiuksia, jolloin toinen puoli kampauksesta on raskaampi.

Näyttelijä Anna Paquin, 29, vaihtelee rohkeasti jakauksensa paikkaa. Näyttelijättären kauniisti raidoitetut hiukset pysyvät tavan vuoksi ilmavina, ja hänen tyylinsä näyttää muuttuneen kerta toisensa jälkeen hämmästyttävän yksinkertaisella kikalla. Näyttelijättären kulmikkaiden kasvojen piirteet eivät ole tapetilla, kun jakaus on sivussa ja hiusmassa tuo lookiin epäsymmetrisyyttä.

Ajatukset saa eroon kulmikkaista kasvoista erilaisilla jakauksilla. Paquinin mallin mukaan kuka tahansa voi kopioida toimivan kikan, joka tuo tyyliin syvyyttä – ja vähentää kasvojen mallin vaikutuksia kokonaiskuvaan.

MTV3/Helmi

Lähde: Allure

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat