Tässäkö ABC-asemien tulevaisuus? Länsiväylä: Torstaina aukeavalla "Apsilla" ei myydä ollenkaan polttoainetta

Länsiväylä kertoo S-ryhmän avaavan Espooseen ABC-palvelupisteen, jossa on päivittäistavarakaupan ja autopesupalveluiden lisäksi sähköautojen latauspisteitä, mutta ei lainkaan polttoainemyyntiä.

ABC:n ketjujohtaja Hannu Houni kertoo Länsiväylän haastattelussa, että Espoon Jupperiin torstaina avautuva ABC-palvelupiste on pääkaupunkiseudun ensimmäinen, jossa ei myydä lainkaan bensiiniä tai dieseliä. Polttoainemyynnin sijaan tarjolla on neljä latauspaikkaa sähköautoille, pesupalveluja sekä Alepa.

– Tiedossani ei ole, onko vastaavia ratkaisuja tehty muualla Suomessa. HOK-Elannon alueella tämä on ensimmäinen, Houni sanoi Länsiväylälle viitaten päätökseen olla myymättä polttoainetta.

– Aina kun liikepaikan palveluita harkitaan, huomioidaan esimerkiksi asuinalueen koko ja asukasmäärä, hän jatkoi.

Jupperi on Koillis-Espoossa sijaitseva omakotitalovaltainen asuinalue.

Houni uskoo, että vastaavia ratkaisuja nähtäneen tulevaisuudessa yhä useammin.

Vastaavaa tehty myös maailmalla

Hieman ennen joulua öljyjätti Shell avasi Isossa-Britanniassa ensimmäisen oman uuden ajan huoltoasemansa. Vanhan bensa-aseman paikalle avatulla asemalla ei myydä enää lainkaan polttoainetta, vaan koko infra on suunniteltu sähköautoilijoiden tarpeisiin.

Katso alta video Fulhamissa avatusta uudesta Shell-asemasta.

Vuonna 2019 kerroimme yhdysvaltalaisesta yrittäjästä, joka muutti Marylandin Takoma Parkissa vuodesta 1958 bensiiniä ja dieseliä myyneen huoltoaseman sähköautojen latauskeskukseksi. Tontilla sijaitsee myös pieni itsepalvelumyymälä, josta autojaan lataavat asiakkaat voivat ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa. Myymälän sisällä on näyttöjä, jotka ilmaisevat kullakin latauspisteellä olevan auton varauksen tason.

Lähes kaikki ABC-asemat kiertänyt Jussi pääsi vihdoinkin aamupalalle Riihimäen huoltamolle – mitä Jussi tilasi? 6:06
KATSO MYÖS: Lähes kaikki ABC-asemat kiertänyt Jussi pääsi vihdoinkin aamupalalle Riihimäen huoltamolle.

Lähde: Länsiväylä

Lue myös:

    Uusimmat