Sähköautoilijoiden kostoisku: Bensa- ja dieselautot eivät päässeet tankkaamaan, koska kaikki pumput oli blokattu

2:09
Sähköautoilu tutuksi autokauppiaan vinkeillä.

Sähköautojen latauspisteiden tukkiminen polttomoottoriautoilla on ikävä ja täysin tarpeetonta harmia aiheuttava ilmiö. Kroatialaiset sähköautoilijat päättivät antaa bensa- ja dieselautoilla ajavien maistaa omaa lääkettään.

Kun sähköauton latauspaikalle on pysäköity polttomoottorikäyttöinen auto, tarkoittaa se pahimmassa tapauksessa sitä, että sähköllä ajeleva ei pääsekään perille määränpäähänsä. Tai ainakin matkanteko viivästyy hänen joutuessa odottelemaan, että autolleen palaava kuljettaja vapauttaa ruudun.

Tilanne ei varsinaisesti eroa siitä, että polttomoottoriautoilija ei pääse tankkaamaan autoaan, koska pumpulla seisoo sähköauto.

Ilmiö on näin päin kuitenkin harvinaisempi, sillä polttoainepumpulle pysäköivä sähköautoilija tekee suuremmalla todennäköisyydellä pelkkää kiusaa.

Sen sijaan sähköauton latauspisteen tukkiva bensa-autoilija ei ole välttämättä ymmärtänyt latauspisteen tärkeyttä sähköautoilijalle – tai yksinkertaisesti kiinnittänyt huomiota siihen, mihin on pysäköinyt. Toki kiusantekijöitä mahtuu tähänkin joukkoon.

Kuuden minuutin mielenilmaus

Kroatialaiset sähköautoilijat järjestivät maanantaina tempauksen, jonka tarkoituksena oli saada viesti perille polttomoottoriautoilijoille, jotka pysäköivät autonsa sähköautojen latauspisteille.

Lukuisat sähköautot valtasivat paikallisen huoltoaseman ja estivät polttoainejakajille ajamisen. Mielenilmaus kesti kuusi minuuttia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Temppu on saanut sosiaalisessa mediassa varsin kaksijakoisen vastaanoton. Vaikka monet sähköautoilijat ovatkin pitäneet operaatiota tarpeellisena sen vuoksi, että se saisi latauspisteille pysäköivät polttomoottorikuskit arvioimaan toimintansa vaikutuksia, on "kostoisku" tuomittu myös sähköautoilijoiden parissa. Monien mielestä se on vain tarpeettomasti lisännyt vastakkainasettelua eri käyttövoimilla ajavien autoilijoiden välillä.

Tempauksen puuhamiehenä toimineen Igor Kolovratin mukaan kyseessä oli muistutus sähköautojen olemassaolosta.

– Tältä se näyttää sitten, kun sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, Kolovrat kertoo viitaten ongelmaan, jota polttomoottoriautoilijat eivät hänen mielestään tiedosta.

Lähteet: InsideEVs, GT Nation, Igor Kolovrat (Facebook)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja