Jonkun on oltava ensimmäinen: 61-vuotias huoltoasema luopui bensapumpuista – tilalle sähköautojen latauspisteitä

8:09
Tunnetko autosi päästöt? Laskuri auttaa selvittämään ne!

Kyseessä on USA:n ensimmäinen huoltoasema, joka on korvannut polttoainepumput latauspisteillä.

Marylandin Takoma Parkissa sijaitseva RS Automotive -huoltoasema on seissyt nykyisillä sijoillaan vuodesta 1958. Yli kuusi vuosikymmentä jatkunut polttoainemyynti on nyt kuitenkin päättynyt, sillä pumput on korvattu latureilla.

Huoltoaseman omistaja Depeswar Doley kertoi CNBC:lle päätöksen syntyneen hiljalleen koettuaan öljy-yhtiöiden kanssa toimimisen koko ajan vain vaivalloisemmaksi. Kamelin selän katkaisi lopulta sopimukset, joita hänelle tarjottiin bensiinin ja dieselin myynnin jatkamiseksi.

Huoltoaseman tontilla sijaitsee myös pieni itsepalvelumyymälä, josta autojaan lataavat asiakkaat voivat ostaa virvokkeita ja pientä purtavaa. Myymälän sisällä on näyttöjä, jotka ilmaisevat kullakin latauspisteellä olevan auton varauksen tason.

Doley ei tehnyt muutosta rahan kiilto silmissä, vaikka saikin projektilleen 786 000 dollarin eli noin 720 000 euron tuen. Doley arvioi, että hänen omat tulonsa tulevat muutoksen seurauksena putoamaan – ainakin joksikin aikaa.

– En odota rikastuvani tällä yhdessä yössä tai mitään sellaista. Projekti on kuitenkin hyvän asian puolesta ja hyväksi ympäristölle.

Marylandin osavaltiossa on tällä hetkellä hieman reilut 20 000 sähköautoa. Noin 17 000 asukkaan Takoma Parkissa julkisia latauspisteitä on tähän asti ollut vain kaksi kappaletta, ja niillekin aina jonoa.

Lähde: CNBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja