Tässä tilastossa Leijonien Hannes Björninen on ollut MM-kisojen paras – "Todella iso merkitys"

Leijonien hyökkääjä Hannes Björninen johtaa keskeistä tilastoa MM-kisoissa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Yhden maalin ja yhden syöttöpisteen toistaiseksi turnauksessa kirjannut Björninen on tuttu näky Suomen erikoistilanteissa. Yksi syy siihen on työmyyränä tunnetun keskushyökkääjän ilmiömäinen aloitustaito.

Katso artikkelin videolta, kuinka Björninen on dominoinut aloituksissa tässä turnauksessa.

Kuuden pelatun ottelun jälkeen Björninen on voittanut 71,62 prosenttia aloituksistaan. Lukema oikeuttaa tällä hetkellä aloituspörssin kärkisijaan koko MM-turnauksessa.

Björninen on voittanut 53 aloitusta ja hävinnyt ainoastaan 21. Toisena turnauksen aloitustilastossa on lähes tuhat NHL-ottelua tahkonnut Tshekin tähtipelaaja David Krejci prosentilla 68,66.

C Moren asiantuntijat Olli Jokinen ja Mikko Koivu kävivät läpi aiemmin turnauksen ottelulähetyksessä aloituksen roolia jääkiekko-ottelun sisällä.

– Mielellään aina vaihdon aloittaisi kiekon kanssa. Erikoistilanteessa se on puoli minuuttia suuntaan tai toiseen, että voitatko vai häviätkö. Todella iso merkitys, Jokinen totesi.

Mitkä asiat vaikuttavat menestykseen aloituksissa? Katso videolta Jokisen ja Koivun ”aloitusklinikka” kokonaisuudessaan!

Lue myös:

    Uusimmat