Tässä tämän hetken kuumimmat autot käytettyjen markkinoilla – Teslat omissa sfääreissään

Hiipuuko sähköautojen suosio? 7:21
Hiipuuko sähköautojen suosio? Asiantuntija kertoo, mitä automarkkinassa tapahtuu tällä hetkellä.

Erityisesti Teslat ovat tehneet kauppansa käytettyjen sähköautojen markkinoilla. Tiedot käyvät ilmi vaihtoautoketju Autolle.comin tiedotteesta, johon on koostettu sekä Autolle.comin että Netwheels Mittariston dataa.

Suomessa myytiin toukokuussa autoliikkeiden kautta lähes 30 000 autoa. Kasvua viime vuodesta tuli runsaat 10 prosenttia, ja isoin kiitos siitä kuuluu Autolle.comin ja Netwheels Mittariston tilastojen mukaan käytettyjen sähköautojen ja hybridien tarjonnan lisääntymiselle.

Sähköautojen myynti kasvoi lähes 35 prosenttia (387 autoa) ja hybridiautojen myynti 26 prosenttia (1 033 autoa) viime vuoden toukokuun lukemista. Dieselautojen myynti kasvoi lukumäärällisesti kaikkein eniten, sillä niissä kasvua tuli 1 080 auton verran, mikä oli noin 12 prosenttia.

– Dieselautojen myynnin kasvu juontaa viime vuoden heikkoon myyntiin. Dieselin hinta kasvoi voimakkaasti viime vuoden keväällä Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Nyt kun dieselin hinta on laskenut, ostajat ovat uskaltautuneet ostamaan jälleen dieseliä lähes entiseen malliin, Autolle.comin liiketoimintajohtaja Sampo Lämsä kommentoi tiedotteessa.

Sähköautojen suosion takana Lämsä näkee kaksi syytä.

Sähkön hinta on ollut jo pitkään matalalla, ja lisäksi sähkö- ja hybridiautoja on huomattavasti enemmän saatavilla kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Tesla on tilastojen valossa käytettyjen sähköautojen ylivoimainen ykkönen. Amerikkalaisautojen menekin kiihtymistä selittää Lämsän mukaan erityisesti hintojen lasku. 

– Nyt kun käytettyä Teslaa saa vähän yli 30 000 euroon, niin se on vilkastuttanut huomattavasti autokauppaa. 

Myydyimmät käytetyt automerkit toukokuussa 2023

  1. Volkswagen (11,6 % kokonaismyynnistä) 
  2. Toyota (11,0 %) 
  3. Mercedes-Benz (9,9 %) 

Myydyimmät käytetyt automallit

  1. Volkswagen Golf (3,3 %) 
  2. Skoda Octavia (3,3 %) 
  3. Volkswagen Passat (2,4 %) 

Myydyimmät käytetyt sähköautomerkit

  1. Tesla (29,5 %) 
  2. Volkswagen (12,6 %) 
  3. Mercedes-Benz (7,1 %) 

Myydyimmät käytetyt sähköautomallit

  1. Tesla Model 3 (15,9 %) 
  2. Tesla Model Y (6,7 %) 
  3. Nissan Leaf (5,9 %) 

Lähde: Autolle.com

Lue myös:

    Uusimmat