Voiko kevythybridiä ladata? Vain joka viides tiesi oikean vastauksen

Näin ajat sähköautolla taloudellisesti 10:25
Sähköautoilu ei ole automaattisesti taloudellista. Näin käytät energiaa järkevästi.

Suomalaisten käyttövoimatuntemus on paikoitellen heikkoa. Etenkin hybridiautojen toimintaa tunnetaan huonosti.

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayhtiö Crasman teetti aiemmin tänä vuonna kyselytutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten tietämystä autojen käyttövoimista.

– Autoilun sähköistymisen seurauksena markkinoilla vallitsee käyttövoimaviidakko, joka aiheuttaa päänvaivaa kuluttajille, Crasmanin suunnittelujohtaja Teemu Korpilahti sanoo tiedotteessa ja lisää, että erityisesti hybridien kohdalla tietämys on heikolla tasolla.

Vain puolet kyselyyn vastanneista tunsi hybridin käyttövoimana. Eri hybriditeknologiat ja niiden termit, kuten kevythybridi, plug-in ja PHEV tunnetaan vieläkin heikommin.

Voiko kevythybridiä ladata pistokkeesta?

Kun vastaajilta kysyttiin, voiko kevythybridiä ladata pistokkeesta, vain 21 prosenttia tiesi, että se ei ole mahdollista. Noin joka kolmas olisi etsinyt kevythybridistä turhaan latausluukkua ja suurin piirtein puolet vastaajista myönsi, ettei tiedä vastausta.

Kevythybridissä on pieni sähkömoottori, joka vähentää polttomoottorin kuormitusta silloin, kun moottorin rasitus on suuri, kuten auton käynnistyksessä. Sillä voidaan myös tehostaa moottoria kiihdytyksissä. Kevythybriditekniikan hyötynä on se, että se vähentää polttoaineen kulutusta, jolloin tankillisella pääsee pidemmälle.

Käyttövoimien heikko tuntemus heijastuu Korpilahden mukaan myös autokaupoilla epävarmuutena ja ostopäätöksen lykkäämisenä.

– Autokauppiaan asiantuntijuudelle on nyt paljon kysyntää erityisesti käytettyjen autojen kaupassa, jossa ostajat eivät voi nojata samalla tavalla valmistajan antamiin ajankohtaisiin vastauksiin ja tietoihin auton käyttövoimasta.

Lähde: Crasman

Lue myös:

    Uusimmat