Tässä on maailman suurin kärpäsloukku – lihansyöjäkasvin koko voi yllättää

Tässä on maailman suurin kärpäsiä ahmiva lihansyöjäkasvi – koko voi yllättää 0:41
Katso videolta, minkä kokoinen ennätyksiä rikkonut lihansyöjäkasvi oikein olikaan!

Tosielämän Pieni kauhukauppa -musikaalista tuttu Audrey II -lihansyöjäkasvi asustelee coloradolaisessa kasvihuoneessa.

Yhdysvaltalainen Jeremiah Harris on päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan kasvatettuaan maailman suurimman kärpäsloukun. Kärpäsloukku on lihansyöjäkasvi. Hieman yllättäen ennätyksiä rikkonut jättiyksilö ei kuitenkaan ole ihan niin iso kuin olisi voinut olettaa. Katso yllä olevalta videolta, minkä kokoinen lihansyöjäkasvi oikein olikaan!

Se on nimittäin kooltaan vain vähän yli kuusi senttimetriä suuri. Harris on kuitenkin motivoitunut ennätyksestä ja aikoo seuraavaksi kasvattaa kärpäsloukun, jonka suuruus yltäisi kymmeneen senttimetriin.

Lihansyöjäkasveihin erikoistunut kasvattaja Harris on ennenkin päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan. Vuonna 2019 hän myi maailmanennätyshintaan lihansyöjäkasvin 45 000 dollarilla.

Plantagenin mukaan kärpäsloukulla on kyky pyydystää itse oma ravintonsa. Se pyydystää lehden ärsytyskarvoja koskettaneen hyönteisen taittamalla lehtensä kaksin kerroin ja hajottamalla hyönteisen ravinnokseen entsyymien avulla. Lehden sulkemiseen kuluu energiaa, ja lehdet kuolevat sulkeuduttuaan muutaman kerran. Uusia kasvaa kuitenkin tilalle.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: CNN ja Plantagen

Lue myös:

    Uusimmat