Maksaisitko yli neljä tonnia tästä? Netissä ihmetellään huiman hinnan kerännyttä huonekasvia: "Anna minulle pari tuntia, saan sen varmasti hengiltä"

Vantaalaisen Hannan pihalla hengailee ehkäpä Suomen katu-uskottavin jengi:"Kerrankin sellaiset puutarhatontut, joita ei tee mieli rikkoa saman tien" 0:35
Entäs nämä pihakoristeet? Vantaalaisen Hannan pihalla hengailee ehkäpä Suomen katu-uskottavin jengi: "Kerrankin sellaiset puutarhatontut, joita ei tee mieli rikkoa saman tien"

Viiden tuhannen dollarin viherkasvi on saanut aikaan ihmettelyä netissä.

Anonyymi kasvien ystävä päätyi otsikoihin ostettuaan hyvin kalliin viherkasvin. Uudessa-Seelannissa toimivalla Trade Me -huutokauppasivustolla myydylle rhaphidophora tetrasperma -lajin yksilölle tuli hintaa noin 8000 Uuden-Seelannin dollaria, siis noin 4500 euroa, kertoo Vice

Kyseisen kasvin harvinainen mutaatio aiheutti sen, että osa sen lehdistä on erikoisen värisiä. Kelta-vihreä väritys vetosi netissä yleisöönsä, ja lopulta kasvin jokaiselle lehdelle tulikin hintaa tonneja.

"Kuvittele, se kuolisi heti meidän hoidossamme"

8000 dollarin kasvi on nyt kyseisen nettihuutokaupan kallein myyty kasvi. Aiempi ennätyskasvi maksoi tuhansia dollareita vähemmän.

– Juuri, kun luulit, ettei vuosi 2020 voisi mennä yhtään oudommaksi, tämä dollarin hinnasta alkanut kasvi rikkoi kalleimman koskaan myymämme huonekasvin ennätyksen, huutokauppasivusto totesi Facebookissa.

Netissä kasvista ehdittiinkin heti vitsailemaan.

– Kuvittele, se kuolisi heti meidän hoidossamme, Kateya Ward vitsailee ystävälleen Facebookissa.

– Anna minulle pari tuntia, saan sen varmasti hengiltä, Brooke Rutherford vitsailee.

Moni on myös usuttanut ystäviään kasvinistutus- ja jalostuspuuhiin, sillä kodin vihreillä kavereilla nähtävästi on mahdollista tienata.

Kyseinen kasvi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Miksi kallis kasvi kiinnosti?

Mutta mikä harvinaisessa viherkasvissa viehättää? Michiganin yliopiston puutarhanhoitoon erikoistunut tohtori Bridget Behe uskoo, että sosiaalinen media osaltaan voi auttaa luomaan kysyntää siellä, missä tarjonta on vähäistä.

– FOMO [pelko siitä, että jää paitsi] on todellinen tunne, ja osa ihmisistä tunnetasolla haluaa juuri tämän tietyn kasvin, jolloin hinta nousee kysynnän noustessa, hän kommentoi.

Behen mukaan lysti voi olla lyhytaikainen: jos joku keksii tavan tuottaa lisää kyseistä kasvia, hinta laskee samalla.

Lue myös:

    Uusimmat