Taskussasi lymyilee varsinainen pöpömagneetti – näin puhdistat sen

Kädet, puhelin, näppäimistö, kaukosäädin… Meille on kerrottu, kuinka tavalliset kodin esineet ovat mahdollisesti sairastuttavia bakteeripesäkkeitä. Mutta kuinka monen huomio on kiinnittynyt lähes jokaisen taskussa lymyilevään pöpömagneettiin?

Sitä kosketaan lukuisia kertoja päivässä, usein esimerkiksi ulkoa tullessa ja joskus roskien viemisen jälkeen. Sitä saatetaan lainata kavereille tai perheenjäsenille. Se nakataan eteisen pöydälle. Oletko miettinyt, kuinka paljon bakteereita avaimessasi on?

Mitä todennäköisemmin paljon. Onneksi avaimen puhdistaminen on helppoa ja nopeaa. The Kitchn -sivusto neuvoo, miten se hoituu. Tarvitset vain kulhon, tiskiainetta ja hammasharjan.

1. Irrota ylimääräiset esineet

Irrota avainnipusta aluksi kaikki esineet, jotka eivät ole avaimia – siis esimerkiksi elektroniset autonavaimet tai avaimenperät, jotka eivät saisi kastua.

2. Laita avaimet saippuaveteen

Täytä kulho lämpimällä vedellä ja lisää joukkkoon muutama tippa astianpesuainetta. Pyöräytä avaimet seoksessa.

3. Harjaa hammasharjalla

Käytä vanhaa hammasharjaa tai muuta tarkoitukseen sopivaa pientä harjaa raaputtaaksesi lian irti avaimen raoista.

4. Laita avaimet uudelleen veteen

Vaihda kulhoon lämmintä vettä, johon ei ole lisätty saippuaa. Pyöräytä avaimet vedessä, jotta harjauksessa avaimen pinnasta löystynyt lika irtoaa.

5. Kuivaa

Kuivaa avaimet lopuksi huolellisesti, jotta ne eivät pääse ruostumaan. Avaimet voi lopuksi vielä pyyhkäistä isopropyylialkoholissa kostutetulla vanulapulla.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja