Näihin paikkoihin kerääntyy ällöttävän paljon bakteereja – muistithan puhdistaa?

Tiedätkö, missä bakteerit lymyilevät? Vältä sairastuminen ja puhdista pöpöpesät.

Jos mielit välttää flunssaan sairastumisen, kannattaa pysytellä erossa nuhaisista työkavereista. Olisi kuitenkin myös hyvä tiedostaa, mitkä paikat keräävät pöpöjä itseensä, puhdistaa ne ja vähentää näin mahdollisuuksia joutua vuodelepoon.

Lue Women's Health -sivuston vinkit pöpöpesien selättämiseen!

1. Jaettu tietokone

Kaikkien useiden käsiparien kanssa kosketuksissa olevien laitteiden pinta on taatusti täynnä pöpöjä. Sinun ei tarvitse kuin koskea ensin vaikkapa bakteereja kuhisevaa hiirtä tai näppäimistöä ja sen jälkeen kosketella silmiäsi, nenääsi tai suutasi. Vaikka konetta käyttäisi kotonasi lisäksesi vain yksi tai kaksi perheenjäsentä, pyyhi se puhtaaksi ennen käyttöä.

2. Jääkaapin ovi

Olipa jääkaappi kotonasi tai työpaikan taukohuoneessa, sen oveen koskee moni ihminen. Ja jos oveen jää kiinni vaikka vain mikroskooppisenkin pieni pala ruokaa, bakteerit ja virukset saavat siitä ravintoa ja pääsevät kasvamaan. Pyyhi jääkaapin ovi puhtaaksi ainakin kerran viikossa tai päivittäin, jos esimerkiksi joku flunssainen on koskenut oveen. LUE MYÖS:  Etikka ja sooda puhdistavat myös jääkaapin

3. Auton sisäpuoli

Lämmitin voi puhaltaa pöpöjä auton kojelaudalle, joten se kannattaa pyyhkiä puhtaaksi viikottain. Mukinpidikkeet ovat myös oiva kasvualusta bakteereille, sillä niihin jää ruoanjämiä, joita ei silmällä pysty edes näkemään. Jos takapenkiltäsi löytyy lastenistuin, kannattaa sekin pyyhkiä usein puhtaaksi, sillä lapset ovat aika ajoin kipeinä ja koskevat istuinta likaisillakin sormilla. Miten  turvavyöt ja istuimet puhdistuvat?  Lue täältä!

4. Kaukosäädin

Kaukosäätimet ovat yksi kotisi bakteeririkkaimpia pintoja. Kaikki koskevat niihin, erityisesti syödessään, ja se johtaa bakteerien ja virusten kasvuun. Pyyhi kaukosäädin puhtaaksi viikoittain.

5. Käsilaukku

Koskettelet jatkuvasti laukkusi hihnaa tai kantokahvaa likaisinkin käsin, mutta jätät laukkua varmaankin myös likaiselle vessanlattialle ja muihin paikkoihin, jotka tulvivat bakteereja. Kun sitten tuot laukun kotiisi, levität bakteereja ympäriinsä. Puhdista käsilaukku siis säännöllisesti. LUE VINKIT:  Käsilaukku puhdistuu näin helposti!

6. Puhelimesi

Mietipä, paljonko koskettelet puhelintasi päivän mittaan likaisilla käsillä ja kuinka sormesi ovat usein täynnä ruoanjämiä ja muita bakteereja. Lisäksi puhelimeen jäävät esimerkiksi meikinrippeet kasvoiltasi. Puhelin kannattaakin puhdistaa usein!

Osaatko puhdistaa lieden ruokasoodalla? Katso, kuinka se onnistuu!

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Uusimmat