Mainos

"Tarjoaa elintärkeitä vitamiineja" – olut ei aiheutakaan kaljamahaa?

Britannian ravitsemusasiantuntijoiden mukaan kaljamahaa ei ole olemassakaan.

Englantilaisten ravitsemusterapeuttien ja lääkäreiden laatimassa raportissa murskataan vanha uskomus, jonka mukaan oluen juonti aiheuttaisi pömppövatsan eli niin sanotun kaljamahan. Oluesta voi sen sijaan olla kohtuudella nautittuna jopa terveydelle hyötyä, sillä se sisältää paljon erilaisia ravintoaineita.

Tieteellisen raportin aiheesta julkaisseen lääkäri ja ravitsemusterapeuttiKathryn O’Sullivanin mukaan muiden alkoholijuomien vaihtaminen olueen on järkevä vaihtoehto terveyden kannalta. Erilaiset oluet sisältävät O'Sullivanin mukaan vähemmän kaloreita kuin esimerkiksi viinit, vahvat alkoholijuomat ja sekä jopa appelsiinimehut. Näin ollen termi "kaljamaha" on epäkorrekti, sillä olut ei itsessään aiheuta pömppövatsaa sen enempää kuin muutkaan alkoholijuomat.

– Lihoa voi, jos juo suuria määriä oluita, mutta sama pätee myös vaikkapa viiniin, O'Sullivan muistuttaa.

O'Sullivanin julkaisemassa raportissa muistutetaan, että olut sisältää runsaasti vitamiineja, kuitua, antioksidantteja sekä mineraaleja. Raportissa ei kiistetä, etteikö suuret määrät alkoholia olisi terveydelle haitaksi. O'Sullivanin mukaan on sen sijaan olemassa runsaasti tieteellisiä todisteita siitä, että kohtuulliset määrät olutta voivat olla terveydelle hyväksi.

– Kohtuudella nautittuna olut voi viinin lailla tarjota monia elintärkeitä vitamiineja ja mineraaleja, jotka suojaavat sydänsairauksilta, osteoporoosilta sekä diabetekselta.

Lähde: Telegraph

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja