Tappara jatkoi niukasti plussaputkeaan – koronavirus höyläsi suuremmat voitot

2:19
Videolla kooste Tapparan ja Zugin CHL-ottelusta.

SM-liigajoukkue Tapparan taustayhtiö sai väännettyä tuloksensa  positiiviseksi koronaviruksen aiheuttamista tulonmenetyksistä huolimatta. 

Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Tappara on yksi SM-liigajoukkueista, joka olisi voinut kuitata ison tilin pudotuspelipotista. Tamhockey Oyn tilikauden (1.5.2019 – 30.4.2020) tulos oli silti 14 000 euroa voitollinen. 

Tappara sopi koronaviruksen takia henkilöstönsä kanssa tilapäisestä palkanalennuksesta. Tapparan Business Finlandilta saatu tuki on suunnattu tilikaudelle, joka alkoi toukokuussa 2020. 

Osakeyhtiön liikevaihto oli 8,55 miljoonaa euroa eli noin puoli miljoonaa pienempi kuin viime tilikaudella. 

Tappara on luettavissa terveiden SM-liigaorganisaatioiden kastiin, sillä taustayhtiö teki plusmerkkisen tuloksen jo kahdeksatta vuotta peräkkäin. Tulosta on tänä aikana tullut 2,8 miljoonaa euroa. 

– Yhtiö ei pelien keskeytyessä myöskään pystynyt hyödyntämään merkittäviä investointeja, jotka se teki erinomaisissa asemissa olleen Tapparan joukkueen vahvistamiseksi playoffsia ajatellen, todettiin Tapparan tiedotteessa. 

Yhtiöllä on pääomaa suunnilleen saman verran kuin viime vuonna, noin kolme miljoonaa euroa. Liigaosakkeen hintaa ei ole kaskettu taseesen. 

Barkovista merkittävä omistaja

Tapparan kasvatti Aleksander Barkov kertoi torstaina, että hänestä tulee Tapparan merkittävä osakas. Toimitusjohtaja Mika Arosta tuli niin ikään osaomistaja, ja Poju Zabludowicz hankki lisäosuuden. 

Järjestelyt ovat osa valmistautumista uuteen areenaan siirtymiseen. 

Tapparan liigajoukkkue aloittaa pelikauden Rauman Pitsiturnauksessa 7. elokuuta. Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja