Porin Ässien hankintakielto ohi – "Edessä poikkeuksellinen kausi"

4:37
Jääkiekon SM-liiga käynnistyy tänä vuonna lokakuussa.

Jääkiekon SM-liigaseura Porin Ässät kertoo poistavansa hankintakieltonsa, johon se oli julistautunut maaliskuun lopussa.

Ässät asettautui hankintakieltoon, kun se arvioi tilikauden 2020–21 liikevaihtonsa laskevan 18–22 prosenttia. Hankintakiellon poistamista Ässät perustelee sillä, että SM-liiga julkaisi nyt tulevan kauden sarjaohjelmansa ja hallitus tiedotti jo aikaisemmin yleisötapahtumia koskevien rajoitusten purkamisesta lokakuun alusta lähtien.

– Hankintakiellon aikana saavutimme merkittäviä säästöjä, jotka kompensoivat osittain arvioitua liikevaihdon laskua. Kiellon päättyminen on kuitenkin hieno juttu, sillä nyt pääsemme eteenpäin konkreettisesti organisaation rakennuksen suhteen. Kiellon poistuminen ei tarkoita patojen murtumista, vaan lähdemme liikkeelle varovaisesti tiedostaen, että tulevaan kauteen liittyy taloudellisia epävarmuustekijöitä, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kertoo seuran tiedotteessa.

– Edessä on joka tapauksessa poikkeuksellinen kausi ja tätä kautta viedään edelleen eteenpäin siten, että Ässät on elossa ja hyvinvoiva kun maailma joskus palautuu koronaviruspandemian jäljiltä. 

Ässät on jakanut tulevan kauden neljään eri vaiheeseen, jotka rytmittävät seuran päätöksiä. Ensimmäinen vaihe on kesä-heinäkuu. Tuona aikana tärkeimmät organisaation rakentamista koskevat tavoitteet ovat fysioteamin vahvistaminen ja maalivahdin hankinta.

– Oletus tässä vaiheessa on, että pelaajabudjetti tulee pienentymään, joten hankintakiellon poistumisesta lähdemme liikkeelle varovasti, koska edelleen on liian paljon epävarmuutta koronaviruspandemian sekä talouden kehittymisen ympärillä. Tämän hetken pelaajabudjetti on vielä hyvin alustava työversio ja tarkentuu elo-syyskuun aikana, Kerttula kommentoi.

Toinen vaihe on elokuusta sarjan alkuun eli lokakuun vaihteeseen, ja joukkuetta rakennetaan Ässien mukaan tässä vaiheessa työluvulla 1,55 miljoonaa euroa. Bruttopalkoissa tämä on 100 000 euroa vähemmän kuin viime kaudella.

– Toisessa vaiheessa elokuusta lokakuun alkuun on riittävästi aikaa rakentaa joukkuetta Liigan käynnistymistä varten. Silloin meillä on paljon enemmän tietoa myyntimme kehityksestä, mahdollisista koronaviruspandemian aiheuttamista rajoituksista sekä yhteiskunnallisen tilanteen kehityksestä. 

Kolmas vaihe on lokakuusta tammi-helmikuuhun. Jos tilanne normalisoituu ja Ässien arvio tilikauden tuloksesta on vähintään plusmiinus nolla, seura nostaa pelaajabudjetin viime kauden tasolle.

Neljäs vaihe on siirtorajan kynnyksellä. Tuolloin joukkuetta voidaan mahdollisesti vahvistaa, jos edeltävien vaiheiden näkymät toteutuvat ja Ässillä on mahdollisuudet hyvään sijoitukseen runkosarjassa.

Ässät aikoo tiedottaa päättyneen tilikautensa tuloksen huomenna perjantaina.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja