Aleksander Barkov paljastaa: Haluan auttaa Tapparaa myös jäällä

Tänään uutisoitiin, että Aleksander Barkovista tulee jääkiekon SM-liigassa pelaavan Tapparan kolmanneksi suurin osakas. Merkittävän pääomasijoituksen Tapparaan tehnyt Florida Panthersin kapteeni haluaa olla tamperelaisseuran apuna myös jäällä.

Barkov korosti videoyhteyden välityksellä lähetetyssä Panthersin tiedotustilaisuudessa, että on suuri kunnia hypätä kasvattiseuransa Tapparan osakkaaksi. Barkov aloitti jääkiekkoilun Tapparassa neljävuotiaana ja debytoi seuran edustusjoukkueessa 16-vuotiaana 2011. Hän pelasi Tapparassa kaksi SM-liigakautta ennen Floridan NHL-joukkueseen siirtymistä.

– Isäni pelasi pitkän aikaa Tapparassa ja valmensi sitä. Kasvoin organisaation parissa, olen nuoresta iästä lähtien ollut Tappara-fani ja käynyt peleissä, Barkov kertasi.

Barkoville oli selvää, että hän sijoittaisi rahaa kasvattiseuraansa.

– Ilman Tapparaa en olisi täällä enkä missään. Se on tosi iso osa minua, ja on nyt vielä enemmän.

– Ei tarvinnut kysyä keneltäkään, onko tämä hyvä vai huono ajatus. Se on hyvä ajatus.

Barkov toivoo pystyvänsä tuomaan "uusia hyviä juttuja" ja tietoa organisaatioon niin jäälle kuin sen ulkopuolelle.

– Haluan auttaa heitä ja ehkä kesien aikana harjoitella nuorempien jätkien kanssa. En ehkä ole viisain bisneksessä, mutta toivottavasti voin auttaa jäällä, kun minulla on mahdollisuus ja enemmän aikaa, Pohjois-Amerikassa koronaviruspandemian aikana ollut suomalaishyökkääjä sanoi.

– Tässä on hyvin aikaa opetella minulle, miten myös jään ulkopuolista puolta hoidetaan ja ollaan mukana neuvomassa.

Barkov treenaa ja suuntaa ajatuksiaan parhaillaan NHL:n pudotuspeleihin. Hänen edustamansa Florida kohtaa ensimmäisellä karsintakierroksella New York Islandersin.

Lue myös:

    Uusimmat