Tapaninvainion julmasta roskismurhasta syytteet nuorelle miehelle – virolaismiehen elämä päättyi karusti, poliisi epäili kolmiodraamaa

MTV paikalla: Tapaninvainion roskissurmaajat vangittiin – tämä 40-vuotiaan miehen murhasta tiedetään 3:54
MTV Uutiset raportoi tapauksesta marraskuussa. Katso yltä video ja kuvat rikospaikalta.

Syyttäjä on nostanut syytteet Helsingin Tapaninvainion murhajutussa.

Poliisi alkoi selvittää Tapaninvainion kaupunginosassa tapahtunutta henkirikosta, kun se sai hätäkeskuksen kautta ilmoituksen roskalaatikosta löytyneestä verisestä matosta. Mattoon oli kääritty noin 40-vuotias kuollut virolaismies.

Saman päivän aikana otettiin Suomussalmelta kiinni 27-vuotias mies ja 28-vuotias nainen. Poliisi epäili alkuvaiheessa molempia murhasta ja kumpikin oli tutkintavankeudessa.

Myöhemmin esitutkinnassa kuitenkin päädyttiin luopumaan murhaepäilyistä naisen osalta. Nainen vapautettiin vankilasta.

Nyt syyttäjä kertoo nostaneensa jutussa syytteet.

27-vuotiasta miestä syytetään murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. 28-vuotiasta naista puolestaan syytetään pelastustoimen laiminlyönnistä sekä rikoksentekijän suojelemisesta.

Syytteitä on määrä käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa kahden viikon kuluttua.

Naapuri teki järkyttävän löydön

Poliisi kertoi aiemmin esitutkintavaiheessa, että henkirikoksen epäillään tapahtuneen 19.-20. marraskuuta 2021.

Poliisi kuvaili rikoksen tekotapaa raa’aksi ja julmaksi. Poliisi myös uskoi, että murhaa oli suunniteltu etukäteen.

Poliisin mukaan murhasta syytetty mies hankki etukäteen erilaista surmatyöhön ja sen jälkien peittelyyn soveltuvaa välineistöä.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, rikostarkastaja Jari Koski kommentoi poliisin tiedotteessa.

Surmatyön jälkeen uhri oli paketoitu mattoon ja jätetty naapuritalon roska-astiaan. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta. Verisen maton huomasi roska-astiassa naapuritalon asukas, joka oli ihmetellyt roska-astiaansa ilmestynyttä veristä myttyä.

Tämän jälkeen mies ja nainen olivat paenneet Suomussalmelle ja kirjautuneet hotelliin, minkä liepeiltä heidät lopulta löydettiin.

Poliisi kertoi esitutkinnassa, että mies halunnut edistää henkirikoksen tutkintaa. Poliisin käsityksen mukaan teon taustalla ovat olleet miehen suunnitelmat yhteisestä elämästä naisen kanssa. Esitutkinnassa ei tullut esiin sellaisia seikkoja, joiden perusteella nainen olisi ollut tietoinen miehen suunnitelmista.

Sen sijaan tänään nostettujen syytteiden perusteella syyttäjä katsoo, että nainen olisi ainakin jollain tavalla auttanut miestä pakoilemaan poliisia jälkeenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat