Tapaninvainion murhasta uutta tietoa: Ase ja tekotapa selvillä – tutkinta alkoi roskiksesta löytyneestä verisestä matosta

MTV paikalla: Tapaninvainion roskissurmaajat vangittiin – tämä 40-vuotiaan miehen murhasta tiedetään 3:54
Katso myös: MTV Uutiset raportoi ruumiin löytöpaikalta Tapaninvainiossa: 40-vuotias mies löytyi kuolleena roska-astiasta.

Helsingin poliisi on kertonut lisätietoja Tapaninvainion tapahtuneesta henkirikosta, jonka epäillään tapahtuneen 19.–20. marraskuuta. Tutkinta on yhä kesken.

Henkirikoksen selvittäminen lähti liikkeelle, kun poliisi sai ilmoituksen verisestä matosta ulkoroskiksessa, poliisi kertoo. 

Roskalaatikosta löytyi noin 40-vuotias mies menehtyneenä. Tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma. Poliisi epäilee, että Tapaninvainion tapahtunut henkirikos suunniteltiin etukäteen.

– Poliisi otti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen epäiltyinä murhasta. Heidät vangittiin marraskuussa. Nainen päästettiin myöhemmin vapaaksi, koska häntä ei ollut enää syytä epäillä murhasta. Sen sijaan 27-vuotias mies on edelleen vangittuna, poliisi tiedottaa.

"Surmasi uhrin kirveellä"

Poliisin mukaan epäilty mies hankki etukäteen erilaista välineistöä, joka sopi henkirikoksen toteuttamiseen ja jälkien peittämiseen.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Surmatyön jälkeen uhri paketoitiin ja jätettiin naapuritalon roska-astiaan, poliisi kertoo. Tekoväline löytyi viereisestä roskiksesta. Tämän jälkeen mies ja nainen poistuivat paikalta, ja poliisi tavoitti heidät Pohjois-Suomesta.

Lue myös:

    Uusimmat