Mainos

Tanskan järkäleeltä varoittavat terveiset Kaapo Kakolle – ”Minun hommani varmistaa että hänellä on mahdollisimman epämukavaa”

11:14

Suomi saa tänään vastaansa ainakin yhden erityisen ilkeän vastustajan, kun Tanskan takalinjoilla komentoa pitää Jokereiden puolustaja Oliver Lauridsen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Tanska torstaina 16.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Lauridsenilla on mittaa 197 senttiä ja painoa lähemmäs 110 kiloa. Eikä tuohon kilomäärään mahdu pahemmin ylimääräistä. Luonnekin on vastustajan kannalta mahdollisimman ikävä, Lauridsen ei kaihda kovia keinoja, vaan pikemminkin ajaa itseään niihin.

Lauridsenilla on vastassa myös kavereitaan, Suomella on Jokereista mukana Marko Anttila ja Sakari Manninen.

– Ensinnäkin, he eivät ole kavereita, kun kiekko tippuu. Voimme olla kavereita taas summerin soitua, mutta tänään he edustavat Suomea ja Tanskaa, Lauridsen linjaa.

Anttila on kaukalossa yksi harvoista, jonka koko saa Lauridseninkin kalpenemaan. Kaksikko ottaa ajoittain harjoituksissakin ajoittain kovaa yhteen, samaa on luvassa tänään.

– Hänen kohtaamisensa on aina hauskaa. Olen pelannut paljon ”Stretsiä” vastaan ja meillä on kovat taistelut. Hän on samanlainen kuin minä; kun kiekko tippuu, kavereita ei ole ja ne asiat jätetään jäälle.

– Löydämme toisemme varmasti, odottakaa vaan, niin näettä, Lauridsen naurahtaa.

Kaapo Kakko on ollut Suomen ykkösnimi, hänelle Lauridsenilla on omat suunnitelmat.

– Se on yksi minun hommistani, että aina kun on hyviä vastustajia, minun pitää varmistaa, että hänenlaisellaan pelaajalla on mahdollisimman epämukavaa. Hän on erityinen kiekkoilija, ehdottomasti. Monella ei ole tuollaisia taitoja ja pitää aina tiedostaa, kun hän on jäällä ja viedä tila sekä aika pois.

Mannisella on puolestaan vastasuunnitelma siihen, miten Lauridsenin kovasta syleilystä pysytään poissa.

– Liike. Se on itselläni aina, liikkeellä ja ketterillä käännöksillä pitää yrittää.

– Saat ainakin lyödä kaikkesi likoon hänen kanssaan kamppaillessa. Mikäs sen mukavampaa, kun pääsee hiki virtaa ja pääsee vähän painimaan, Manninen sanoo.

Suomen ja Tanskan välinen MM-kohtaaminen alkaa kello 21.15 Suomen aikaa. Tanskalla on alla 9-0-voitto Iso-Britanniasta, sitä ennen Tanska kaatoi Ranskan voittolaukauskisassa ja hävisi Saksalle.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja