Tanskalaislegenda tyrmistyi UEFA:n päätöksestä jatkaa ottelua, myös Tanskan päävalmentaja antoi kritiikkiä – "Naurettavaa"

8:55
Christian Eriksenin pelottava lyyhistyminen langetti varjon Huuhkajien EM-avauksen ylle.

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand ja maalivahtilegenda Peter Schmeichel ovat kritisoineet UEFA:n päätöstä jatkaa ottelua lyhyellä aikavälillä.

Suomen ja Tanskan välinen EM-ottelu jouduttiin keskeyttämään, kun Christian Eriksen sai sydänkohtauksen ja tuupertui nurmen pintaan. Eriksen makasi pitkään kentällä ja häntä jouduttiin jopa elvyttämään.

Eriksenin tapaus järkytti suuresti jalkapallomaailmaa, mutta ottelu päätettiin silti pelata loppuun. UEFA tarjosi tilanteeseen kaksi erilaista ratkaisua. Joko ottelu pelattaisiin loppuun lauantaina tai sitä jatkettaisiin varhain sunnuntaina.

Tanskalaislegenda ja ykkösvahti Kasper Schmeichelin isä Peter Schmeichel tyrmistyi UEFA:n vaihtoehdoista.

– Se oli naurettava päätös UEFA:lta. Heidän olisi pitänyt yrittää järjestää toisenlainen skenaario ja näyttää täten vähän myötätuntoa, mutta he eivät tehneet niin, Schmeichel tylyttää BBC:n mukaan.

– Nuo olivat elämäni kammottavimmat tunnit jalkapallon parissa. Noin kamala asia tapahtuu ja UEFA antaa pelaajille vaihtoehdon palata pelaamaan tai jatkaa ottelua sunnuntai-iltapäivällä. Minkälainen vaihtoehto tuo on, Schmeichel kummastelee.

Myös Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand antoi UEFA:n antamista vaihtoehdoista. Hjulmand ei itse olisi halunnut jatkaa ottelua lainkaan.

– Tiedän, että se oli vaikea tilanne, mutta minusta oli väärin antaa kaksi vaihtoehtoa pelaajille. He olivat shokissa, eivätkä vielä tienneet, ovatko he menettäneet hyvän ystävänsä. Minulla oli tunne, ettei meidän pitäisi pelata. Meidän olisi ehkä pitänyt hypätä bussiin ja mennä kotiin, Hjulmand kertoi Tanskan jalkapalloliiton lehdistötilaisuudessa.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja