Christian Eriksenin kanssa työskennellyt lääkäri vakavana tanskalaisen tulevaisuudesta: "Isossa-Britanniassa hän ei pelaisi enää"

8:55
Video: Christian Eriksenin sairauskohtaus keskeytti ottelun, Huuhkajat löi EM-avauksessaan Tanskan Joel Pohjanpalon maalilla.

Lauantaina Tanskan ja Suomen välisessä jalkapallon EM-avauksessa kenttään tuupertuneen ja hengestään taistelleen Christian Eriksenin peliuran tulevaisuus on vähintäänkin kysymysmerkki, arvioi urheilukardiologian professori Sanjay Sharma.

Sharma työskentelee Lontoon St. Georgen yliopistossa ja teki yhteistyötä Eriksenin kanssa tämän Tottenham-vuosien aikana. Hänen mukaansa Eriksenin uran jatkuminen on erittäin tiukassa.

– He onnistuivat saamaan hänet takaisin, mutta kysymys on, mitä tapahtui? Ja miksi se tapahtui? Sharma kommentoi uutistoimisto AP:n haastattelussa.

– Tieto siitä, että hän oli sairaalassa hereillä ja vakaassa tilassa tekee hänen näkymistään erittäin hyvät. En tiedä, pelaako hän jalkapalloa koskaan enää.

Eriksenin sairaskohtauksen laadusta ja tarkemmasta sisällöstä ei ole saatu vielä lopullista vahvistusta. 

– Sanomatta sitä ihan suoraan, hän (Eriksen) kuoli tänään – vaikkakin vain muutamaksi minuutiksi – mutta kuitenkin kuoli. Antaisiko lääketieteen ammattilainen hänen kuolla uudelleen? Vastaus on ei.

Professorin mukaan pelaaja itse arvioi tulevaisuudessa yhdessä seuransa kanssa uran jatkamiseen liittyviä riskejä.

– Hyvä uutinen on, että hän elää. Huono uutinen on, että lähestyi uransa päätöstä. Pelaisiko hän vielä ammattilaisottelussa? Sitä en osaa sanoa.

– Isossa-Britanniassa hän ei pelaisi enää. Olisimme siitä erittäin tiukkoja, Sharma linjasi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja