Syy Christian Eriksenin lyyhistymisen aiheuttaneeseen sydänkohtaukseen yhä mysteeri, sairaalaan joutunut tähti huolestui joukkuetovereistaan – "Hän oli jo poissa"

8:55
Huuhkajien Tanska-ottelussa koettiin järkyttäviä hetkiä Christian Eriksenin lyyhistyttyä kentän pintaan.

Lauantaisessa EM-ottelussa lyyhistynyt Tanskan tähtipelaaja Christian Eriksen voi olosuhteisiin nähden hyvin. Syitä Eriksenin äkilliselle lyyhistymiselle ei ole vielä löytynyt.

Eriksen lyyhistyi kentän pintaan Huuhkajia vastaan pelatun ottelun avausjaksolla. Eriksen menetti tilanteessa tajuntansa ja hän sai kentällä sydänhierontaa. Eriksen kuljetettiin lopulta tajuissaan sairaalaan jatkotutkimuksiin.

Tanskan jalkapalloliitto piti sunnuntaina lehdistötilaisuuden, jossa se antoi lisätietoa Eriksenin tilasta. Syitä Eriksenin lyyhistymisen aiheuttaneelle sydänkohtaukselle ei ole toistaiseksi löytynyt.

– Meillä ei ole selitystä siihen, mitä tapahtui. En nähnyt sitä tilannetta livenä, vaan vasta jälkeen päin. Siihen ole toistaiseksi selitystä, Tanskan joukkueen lääkäri Morten Boesen toteaa lehdistötilaisuudessa.

Boesen paljastaa, että lyyhistyneen Eriksenin sydän pysähtyi hetkellisesti hänen maatessaan Parkenin nurmella. Tanskalaistähden pulssi saatiin kuitenkin nopeasti palautettua.

– Hän oli jo poissa. Annoimme sydänhierontaa, ja kyllä hänen sydämensä pysähtyi. En tiedä, kuinka lähellä menehtyminen oli, mutta saimme hänet nopeasti takaisin, Boesen kertoo.

Tanskan päävalmentaja Kasper Hjulmand kertoi, että joukkue on päässyt keskustelemaan Eriksenin kanssa. Tanskalaistähti voi olosuhteisiin nähden hyvin. Eriksen oli enemmän huolissaan järkyttyneistä joukkuetovereistaan kuin itsestään.

– Hän sanoi, ettei muista paljoa ja on enemmän huolissamme meistä. Se on tyypillistä Christiania. Hän on helvetinmoinen pelaaja, mutta myös upea ihminen. Hän halusi, että pelaamme, Hjulmand kertoo.

Otsikkoa viilattu klo 17.08: Syitä Eriksenin lyyhistymisen aiheuttaneeseen sydänkohtaukseen ei ole löytynyt.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja