Tänään kuollut Pierre Cardin tuotteisti muodin – muotiasiantuntija vinkkaa hyvän kirppislöydön, joka on suunnittelijalegendan käsialaa

6:39
Cardin syntyi Italiassa, mutta pakeni jo pikkulapsena perheensä kanssa fasistihallitusta Ranskaan. Katso Jaakko Selinin arviot Cardinin merkityksestä muotimaailmalle videolta.

Ranskalainen Pierre Cardin on tehnyt syvän vaikutuksen muodin asiantuntija Jaakko Seliniin futuristisella ja sukupuolettomalla muotisuunnittelullaan.

– Hän teki vaatteita, jotka olivat hyvin aseksuaalisia. Ne eivät olleet naisellisia eivätkä miehekkäitä, vaan futuristisia ja avaruusaikaa ilmentäviä 1950–60-luvun ideoita. Hän toi muotiin tiedettä ja tekniikkaa, kuvailee Jaakko Selin.

Myös kirkkaat värit  ja hauskat metallilankaviritelmät olivat ranskalaissuunnittelijalle ominaisia. 

Pierre Cardin kuoli 98-vuotiaana sairaalassa Pariisin länsipuolella. Cardin luonnehti syntyneensä taiteilijaksi, mutta olevansa liikemies. Hän halusi, että huippumuoti tulee tavallisten ihmisten ulottuville. 

60-lukulainen cologne-pullo on aarre

Erityisesti Jaakko Seliniä kiehtovat Cardinin suunnittelemat parfyymipullot.

– Hänen cologne-pullonsa on niin 1960-luvun designia kuin olla ja voi. Kannattaa napata kirpputorilta parfyymipullo muistoksi tai keräilyesineeksi. Hänen itse suunnittelemiaan vaatteita tuskin enää saamme. 

Viime vuosina on kuollut monia muodin ikoneita, kuten muotisuunnittelija Karl Lagerfeldt. Jääkö heitä enää nyt jäljelle? 

– Meillä on Suomessa upea Vuokko Nurmesniemi, joka on uskomattoman arvostettu ulkomailla ammattilaisten parissa. Giorgio Armani, Vuokko Nurmesniemi ja Valentino ovat enää tukipilarit vanhan kunnon muotisuunnittelun markkinoilla, luettelee Selin.

Katso kavalkadi Cardinin upeista vaatteista oheiselta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja