Tämän vaaleammaksi ei hiusväri enää voi mennä – sopisiko sävy sinullekin?

0:32
Haaveissa kauniit kiharat ilman hiusrautaa? Näin se onnistuu!

Platinanvaalea tukka oli vuoden 2018 hittiväri. Nyt hiusväristä halutaan entistäkin vaaleampi, tai oikeastaan valkoisempi. Tässä on nordic white -sävy!

Lisääntynyt valo ja kesästä enteilevä kevät saavat monen naisen haaveilemaan vaaleammasta ja pirteämmästä kesätukasta.

Vaalea hiusväri on ollut viime aikoina hyvin suosittu – siitä ei Voguen mukaan voi edes kiistellä. Moni supersuosittu julkisuuden henkilö on tehnyt platinablondista tukasta entistäkin trendikkäämmän.

Kun ajatellaan platinanvaaleaa hiusväriä, mieleen saattaa juolahtaa kuva Lady Gagan vaaleasta hiuspehkosta tai Kardashian-Jenner-sisaruskatraan hiusvärikokeiluista.

Jos edellä mainituilla naisilla väri on vaalea, nyt hiusväristä halutaan entistäkin viileämpi ja vaaleampi: nordic white -sävyinen.

Maltti on valttia: "Tällaisen lopputuloksen saa 5–8 tunnissa"

Sekä Voguen että Alluren sivuilla ihastellaan 20-vuotiaan matka- ja fitnessbloggaaja Lanan hiuksia. Hän on juuri äskettäin istahtanut todellisen hiusväriasiantuntijan, Daniel Tetreaultin kampaajanpenkkiin. Lanalla oli jo kampaamoon tullessaan todella vaalea tukka, mutta hän halusi siitä entistäkin vaaleamman. Ja sen hän kyllä saikin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kauneuteen, tyyliin ja trendeihin erikoistunut media Allure otti selvää, miten Daniel sai Lanan hiuksista niin viileän vaaleat. Danielin mukaan platinanvalkoisten hiusten suhteen maltti on todellakin valttia.

– Platinanvalkoisten hiusten värjääminen vaatii kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta. Tällaisen lopputuloksen saa viidestä kahdeksaan tuntia kestävän kampaamokäynnin aikana riippuen asiakkaan hiusten kunnosta ja lähtökohdista.

Daniel käyttää tuotteita, jotka hellivät hiusta. Hiusvärien tulee olla kliinisesti tutkittuja ja sisältää aineita, jotka eivät riko hiusta vaalennusprosessin aikana.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Daniel Tetreault julkaisi värjäämilleen hiuksille omistetulla Instagram-tilillään kuvat Lanan hiuksista. Jo ennestään vaalea ja paksu tukka värjättiin astetta kylmemmän sävyiseksi.

Sisätiloissa otetuissa kuvissa hiusväri näyttää kiiltävältä ja metallinhohtoiselta. Ulkona luonnonvalossa otetussa kuvassa väriä voi todella kuvailla valkoiseksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hiusväri ei sovi kaikille

Hiusten värjäykseen erikoistuneen kampaajan, Nikki Ferreran, mukaan Lanan kaltainen hiusväri ei ole mahdollinen sormia napsauttamalla, eikä se sovi ihan jokaiselle sitä haluavalle.

– Tällainen väri sopii parhaiten niille, joilla on hyvin vaalea iho ja niille, joille sopii mikä tahansa hiusväri vaalean ruskeasta kaikkein vaaleimpaan sävyyn, Nikki analysoi.

Myös monien julkisuuden henkilöiden hiuksia värjännyt väriekspertti suosittelee, että ensin lähdetään liikkeelle hyvin luonnollisesta hiusväristä, joka sopii kantajansa ihon väriin. Tämän jälkeen hiusta vaalennetaan kerta toisensa jälkeen vaaleamman sävyikseksi.

Me suomalaiset olemme tunnetusti vaaleahipiäistä kansaa, joten tämä hiustrendi sopii meille kuin nenä päähän! Jos varailet jo kampaajaa kesätukkaa varten, varaudu siihen, että yksi käynti ei välttämättä riitä trendikkään hiusvärin saamiseksi. 

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja