Hiusstylistin paljastava video: Tämän "halpisshampoo" voi tehdä hiuksillesi

0:32
Näin syntyvät kauniit kiharat.

Hiusstylisti osoittaa videollaan, mitä vuosien markettishampoon käyttö voi tehdä hiuksille.

Mieltymykset markettishampoiden ja kampaamotuotteiden välillä vaihtelevat. Siinä missä toiselle riittää hyvin marketista saatava "halpisshampoo", toinen satsaa mieluummin kampaamoista saataviin laadukkaammiiksi miellettyihin merkkeihin.

Erityisesti kampaajat luonnollisesti kampanjoivat kampaamomerkkien puolesta ja osoittavat mieluusti, että markettituotteet tekevät hallaa hiuksille. Esimerkiksi kampaaja Rachel Trach osoitti simppelillä kokeellaan markettishampoon vaikutukset värjättyihin hiuksiin, joskaan lopputulosta ei otettu kritiikittömästi vastaan.

Nyt bostonilainen hiusstylisti Daleen Jordan on jakanut videon, jossa kertoo näkyvän, mitä vuosien "halpisshampoon" käyttö tekee hiuksille, kertoo Today.  Videota on katsottu Instagramissa yli 120 000 kertaa.

Jordan vetää videolla saksien terää hiussuortuvien pinnalla, jolloin terän päälle jää valkoista, vahamaista kertymää. Hiustylisti kertoo sen olevan vuosien mittaan kerrostunut yhdistelmä vahaa, silikonia ja parabeeneja.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

"Antaa hiuksille illuusion kiillosta"

Jordan muistuttaakin hiustuotteiden sisältämän silikonin seurauksista.

– Se ei ole luonnollinen ainesosa, ja sen sivuvaikutukset tekevät pahaa hiuksillemme. Se antaa hiuksille illuusion kiillosta, mutta se ei ole sitä kiiltoa, jota haluamme, Jordan kirjoittaa videon yhteydessä ja toteaa silikonikertymän yhdessä lämpöä tuottavien muotoiluvälineiden ikään kuin laminoivan hiukset. Tällöin esimerkiksi hiusten värjäys ei hänen mukaansa värjää hiuksia itsessään, vaan hiusten päällä olevan kerrostuman.

Jordan kertoo näkevänsä vastaavaa asiakkailla, jotka käyttävät tietyntyyppisiä silikoneja sisältäviä shampoita.

"Tulosta erittäin halvan shampoon käytöstä"

Videolla esiintynyt asiakas oli käyttänyt silikonia sisältäviä, halpoja hiustuotteita jo 30 vuoden ajan. Asiakas ei käyttänyt hiuskiinnettä tai muita tuotteita kuin shampoota ja hoitoainetta.

– Se oli tulosta erittäin halvan shampoon käytöstä, Jordan kertoi Today-sivuston haastattelussa.

Dermatologi Nicole Rogers kertoo, että hiustuotteisiin lisätään silikonia, jotta hiukset tuntuisivat paksummilta. Rogersin mukaan silikoni itsessään ei tee hallaa hiuksille, vaan voi jopa suojata auringolta ja saasteilta.

Jordanin mukaan pitkän aikavälin, huonommat seuraukset kumoavat kuitenkin hyödyt. Hänen mukaansa veteen liukenemattomat silikonit eivät huuhtoudu pois, ja päällystäessään hiukset ne eivät myöskään päästä mitään ravintoaineita lävitseen. Silikonipohjaisten tuotteiden kertymät voivat hiusstylistin mukaan tehdä hiuksista raskaat, vaikeammin muotoiltavat ja rasvaiset.

Ainesosaluettelo kannattaa tarkistaa

Jordan huomauttaa kuitenkin, etteivät kaikki silikonit ole pahasta: vesiliukoiset silikonit sopivat hiuksille, sillä ne huuhtoutuvat pois helpommin. Dimetikonin tapaisia silikoneja hän kehottaa puolestaan välttämään. Eikä kyse ole vain markettituotteiden ongelmasta, myös salonkishampoissa voi olla silikoneja, jotka eivät liukene veteen, joten ainesosaluettelo kannattaa tarkistaa.

Myös aiemmin kampaajat ovat jakaneet vastaavia videoita silikonien kertymisestä hiuksiin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Today

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja