Tämän takia sinun kannattaa ottaa töissä rennommin: Liika rehkiminen tyhmentää

Uskoisitko, että liian pitkät työpäivät tekevät sinut tyhmemmäksi? Vaikka uskot varmistavasi selustasi painamalla ylitöitä, todellisuudessa väsyminen huonontaa työpanostasi. Nyt on aika höllätä!

Joulunalusaika on hyvä hetki ottaa töissä vähän rauhallisemmin ja virittäytyä hiljalleen joulutunnelmaan. Lue alta, miksi.

Liika rehkiminen tyhmentää

Pitkät työpäivät vaikuttavat aivojen toimintaan. Tutkimus, jossa seurattiin englantilaisia valtion virkamiehiä, paljasti että yli 55-tuntista työviikkoa tekevillä oli huonommat verbaaliset taidot sekä päättelykyky kuin 40-tuntista työviikkoa tekevillä. Toisin sanoen liika työnteko tekee sinusta tyhmemmän.

Liika rehkiminen masentaa

Pitkillä työpäivillä on myös suora yhteys masennukseen. Brittiläinen tutkimus selvitti, että 11-tuntisia työpäiviä paiskivilla ihmisillä on yli kaksinkertainen riski sairastua masennukseen 8-tuntisia työpäiviä paiskiviin verrattuna. Tulos pysyi samana, vaikka tuloksista poistettiin sellaiset tekijät kuin krooninen sairaus, tupakointi sekä alkoholinkäyttö.

Liika rehkiminen vahingoittaa työuraa

Kun haluat päästä työurallasi eteenpäin, haluat tietenkin osoittaa esimiehellesi, että olet ahkera työntekijä. Moni kokee, että ylitöiden paiskiminen on paras keino tämän osoittamiseen. Totuus on kuitenkin toinen, sillä todellisuudessa pidempi työaika ei tarkoita parempaa suoritusta. Sen sijaan ihmisillä on tietty päivittäinen maksimisuoritus, johon he voivat päästä ja tämän ylittäminen vain huonontaa työn tuloksia.

Liika rehkiminen voi ajaa sinut aikaiseen hautaan

Tämän vuoden elokuussa 21-vuotias Bank Of American harjoittelija löydettiin kuolleena asuntolasta. Hän oli tehnyt kahdeksan ympärivuorokautista työpäivää kahden viikon sisällä. Tällaiset tapaukset ovat toki erittäin harvinaisia, mutta tapaus kuitenkin osoittaa, että liika työnteko ei vain ole terveellistä. Vapaapäivät ja lomat tasapainottavat työn aiheuttamaa terveystaakkaa, joten on tärkeää pitää säännöllisesti vapaapäiviä ja lomaa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat