Tämän hahmon hyvästeleminen veti Salkkareiden tuotannosta lähteneen Marko Äijön herkäksi – näyttelijä lähetti terveisensä

Esko Koveron terveiset Salkkareiden väistyvälle vastaavalle tuottajalle Marko Äijölle 0:21
Esko Koveron lähettää terveiset Salkkareiden väistyvälle vastaavalle tuottajalle Marko Äijölle

Salkkareiden vastaavana tuottajana vuosikausia työskennellyt Marko Äijö hyppää täysipäiväisesti sarjastakin tutun "sivupersoonansa" Skäbän saappaisiin ja musiikkihommiin.

Salatut elämät -sarjan vastaavan tuottajan pestin taakseen jättänyt Marko Äijö kierrätti taannoin MTV Uutisia Salkkareiden lavasteissa ja kertoi samalla rakkaita ja merkityksellisiä muistojaan sarjan historiasta. Kierros päättyi Laiteloiden kotiin, jossa Äijö kertasi pitkää historiaansa sarjassa alusta saakka seikkailleen Ismo Laitelan kanssa.

– Melkein rupean katsos vollottamaan, kun pitää hyvästellä Ismo, Äijö totesi.

Näyttelijä Esko Kovero on esittänyt Ismoa aina siitä saakka, kun sarja pyörähti käyntiin tammikuussa 1999. Äijö puolestaan aloitti työt Salkkareiden tuotannossa 2000-luvun alkupuolella. Äijö huhki sarjan tuotannossa yhtäjaksoisesti vuoteen 2008 asti, jonka jälkeen hän siirtyi pariksi vuodeksi Kotikatu-sarjan vastaavaksi tuottajaksi ja palasi sen jälkeen takaisin Salkkareihin.

Sekä Äijölle ja Ismo Laitelalle että Äijölle ja Esko Koverolle on kertynyt reippaasti yhteisiä vuosia.

– Esko Koveron kanssa keskinäinen dialogimme on mennyt siihen pisteeseen, että aina kun näemme, niin molempien suusta tulee automaattisesti Ismo Laitelan tyylillä "TERVE!", Äijö nauraa.

Äijöllä on valtavasti muistoja Ismo Laitelaan ja tämän kommelluksiin littyen. Niihin lukeutuvat muun muassa Ismo alasti Pihlajakadun rapussa, Ismo ja Seppo nunnina sekä Ismo pitkään nahkatakkiin sonnustautuneena rokkarina Jimi Pääkallon keikalla.

– Se oli kuin Lemmy Kilmister, oli kyllä vahva esitys! Äijö nauraa rokkari-Ismoon viitaten.

Äijö mainitsee myös Ismon ja tämän pojan Kallen keskinäiset välit ja sen, miten alati nahistelevat isä ja poika eivät vain pääse toisistaan eroon.  

– Voi hyvä ihme sentään! Nelikymppinen johtajaylilääkäri marisee aina vaan, että "Isä!" ja isä on pettynyt, kun johtajaylilääkäri ei haluakaan asua isänsä luona. Onneksi asuu kuitenkin tuossa vähän ylempänä, hän sanoo.

– Ismoon ja Kalleen varmaan kiteytyy ihan kaikki, hän summaa.

Salkkarit-studiolla vieraillessaan MTV Uutiset pyysi Ismoa esittävää Esko Koveroa lähettämään omat terveisensä Marko Äijölle. Näyttelijä todisti terveisissään todeksi muun muassa Äijön aiemmin mainitseman, kaksikon välisen Ismo Laitela -tervehdyksen. Katso Koveron terveiset yllä olevalta videolta! 

Alla olevalla videolla voit hypätä Äijön johdattamalle kierrokselle Salkkareiden lavasteisiin!

Ullan pyhä keittiö ja legendaarinen tuoli – MTV kierroksella Salkkarit-lavasteissa 11:17
Mihin vievät Pihlajakadun rappukäytävän portaat? Vastaava tuottaja paljastaa salaisuuksia Salkkareiden lavasteista

Lue myös:

    Uusimmat