Mainos

Tämä video toi moottoripyöräilijälle vankeutta – ei huomannut poliisin kuvaavan!

Moottoripyöräilijä otti selfieitä ja keuli, jonka jälkeen hän ajoi noin 188 kilometrin tuntivauhtia moottoritiellä Staffordshiressä, Keski-Englannissa. Mies sai hurjasta ajotyylistään kahdeksan kuukautta vankeutta sekä 28 kuukauden ajokiellon.

Siviiliautossa ollut poliisi kuvasi 16 minuutin ajan 27-vuotiasta moottoripyöräilijää Pavel Zietowskia, kun hän uhmasi useasti ajosääntöjä muun muassa ohjaamalla pyöräänsä reisillään ja jopa penkomalla reppuaan samalla, kun hän ajoi.

Mies myönsi viimeisimmässä kuulustelussa syyllistyneensä vaaralliseen ajamiseen kesäkuussa M6-moottoritiellä Yarnfieldin lähellä, Englannissa.

Metro Newspaperin YouTube-kanavalla julkaistulla hurjalla videolla näkyy, kuinka moottoripyörilijä myös nousee seisomaan pyöränsä selässä keskellä ajotietä.


Yamaha R6-pyörää ajanut mies kertoi olevansa kiinnostunut stunt-ajamisesta, ja että oli ”harjoittelemassa” temppuja moottoritiellä. Antaessaan tuomiota tuomari David Fletcher kuvaili moottoripyörällä ajosta saatua kuvamateriaalia kauheaksi, suorastaan ”hiuksia pystyyn nostattavaksi”.

– Sinä pröystäilit. Keulit monessa eri tilanteessa, ja yhdessä kohtaa seisoit pyörän selässä ilman, että kädet olivat ohjaustangolla. Tämä on kauhistuttavaa ajamista, sanoi tuomari syytetylle.

– Sanot, että olet osana jonkinlaista ryhmää, joka liittyy stunt-tyyppiseen ajamiseen. Jos asia on niin, on olemassa paikkoja ja aikoja tällaiselle stunt-ajamiselle. Se paikka ei ole M6-moottoritie kahdelta iltapäivällä, kun paljon muitakin ajoneuvoja on tien päällä.

Tunnuksettomassa henkilöautossa ollut poliisi kiinnitti ensin huomion moottoripyörään siksi, että se ajoi ylinopeutta. Syyttäjän mukaan moottoripyöräilijä ei ilmeisesti huomannut siviiliautoisen poliisin seuraavan ja kuvaavan häntä 16 minuutin ajan.

Puolustus yritti vedota lieventävinä seikkoina tien kuivuuteen ja moottoritien vähäiseen liikenteeseen. Puolustuksen mukaan Zietowski painottaa olevansa muuttunut mies, ja osoittaa katumusta teostaan. Mies kertoo moottoripyörien olevan hänelle nyt historiaa.


Lähteet: Daily Mail, YouTube

***

0:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.