Tämä video kertoo paljon Brasilian lohduttomasta koronavirustilanteesta – tuskallisen iso prosentti potilaista kuolee tautiin

Tämä video kertoo paljon Brasilian lohduttomasta koronatilanteesta – tuskallisen iso prosentti kuolee tautiin 2:16

Rio de Janeiro on yksi niistä maailman kaupungeista, jota koronaviruspandemia on kourinut kaikkein kovimmin. Sen lisäksi, että tauti on tarttunut tappavasti potilaisiin, sairaaloiden henkilökuntakaan ei ole välttynyt siltä kaikkein pahimmalta. 

Katso, miltä paikallisissa sairaaloissa näyttää – varoitus: ei sovi herkimmille. 

Kuten yllä olevalla videolla näkyy, asiantuntijoidenkin mukaan monen koronahoitajan työ on äärimmäisen uuvuttavaa ja henkisesti raskasta. Hoitajat nukkuvat patjalla sairaalan lattialla työvuoronsa päätteeksi. 

Iso prosentti koronaviruspotilaista kuolee

Työnsarkaa on paljon: Kuoleehan Rio de Janeirossa enemmän ihmisiä kuin muualla Brasiliassa. Kaikkiaan Brasiliassa on todettu yli 40 000 ihmistä, siis toiseksi eniten koko maailmassa. 

Koska kuolleita on paljon, elävät makaavat pitkiäkin aikoja kuolleiden vieressä. 

Videolla näkyvän sairaalan teho-osastolla kaikki sairaalasängyt ovat täynnä. CNN:n mukaan jopa 6–8 potilasta kuolee koronaviruksen aiheuttamaan tautiin päivittäin. Toisin sanoen 10 prosenttia kaikista teho-osaston potilaista, yhdessä päivässä.

Ruumiit joudutaan vain jättämään sivuun

CNN:n kirjeenvaihtaja Nick Paton haastatteli koronahoitajana työskentelevää Libiaa, joka myös lukeutuu niihin hoitajiin, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen. Hän ei ole kertonut perheelleen, että hänen keuhkoihinsa jäi pysyvät vauriot. 

Hoitajan mukaan hänen työssään on pahinta se hetki, kun heidän on pakko lopettaa ruumiin valmistelu ruumishuonetta varten: ruumis vain jätetään sivuun ja jatketaan töitä. 

Libia menetti hoitajaystävänsä koronavirukselle. Kuuntele Libian koskettava haastattelu yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat